Marian Oprișan a fost reales președinte al Consiliului Județean Vrancea pentru încă un mandat de patru ani. Este pentru a patra oară când vrâncenii îl învestesc cu încrederea lor pe Marian Oprișan, pentru a le conduce destinele în calitate de președinte al Consiliului Județean. De remarcat că acesta este al doilea mandat președinte în care Marian Oprișan este ales uninominal, prin vot direct de către vrânceni.
La funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, candidatul USL Marian Oprișan a obținut 77,9% din voturi, iar pentru funcțiile de consilieri județeni USL a obținut 71,59 %. Alianța pentru Vrancea (APV) nu a avut candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, iar pentru consilieri județeni Alianța a obținut 16,55%, iar PP-DD 12,39. PP-DD a avut candidat la președinția Consiliului Județean Vrancea, unde a câștigat 18,2%.
Marian Oprișan a declarat că victoria aparține în totalitate vrâncenilor. „Pentru noi, vrâncenii, votul de astăzi (duminică-n.r.) înseamnă nu doar recâștigarea demnității ci înseamnă un vot acordat Vrancei Puternice! Iar când spun Vrancea Puternică, mă refer la un județ care să devină un punct de referință în cadrul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. În perioada 2000-2004, când PSD a condus România, am gândit pentru Vrancea cele mai importante proiecte prin care județul nostru devenea unul strategic în ceea ce privește transporturile. Acum a venit timpul să ducem acest proiect la bun sfârșit, iar altele să înceapă”, a declarat Marian Oprișan. Acesta a precizat că Vrancea Puternică înseamnă reabilitarea infrastructurii rutiere existente, dar mai înseamnă și finalizarea proiectelor pe care Consiliul Județean le derulează în present, dând ca exemplu proiectele VranceAqua, Vrancea Curată și reabilitarea tuturor mausoleelor.
Totodată, Uniunea Social Liberală (USL) a câștigat alegerile în 61 de localități din cele 73 existente în județul Vrancea, conform numărătorii paralele făcute de reprezentanții USL.
APV a câștigat alegerile în șapte comune, iar cinci primării au fost câștigate de către candidați independenți. În ceea ce privește municipiile din Vrancea, în Focșani candidatul USL Decebal Bacinschi a obținut 54,17% iar candidatul APV, deputatul Alin Trășculescu a obținut 20,96%.
Candidatul PP-DD, Aurel Bacu a obținut 13,25%. În municipiul Adjud, primarul în funcție, Constantin Armencea (USL) a obținut 49,77%, iar pe locul doi s-a clasat candidatul PP-DD, Åtefania Åaradici (fost secretar al CL Adjud) care a obținut 23,91%. În orașul Odobești primarul Daniel Nicolaș (USL) a obținut 92% din voturi, el neavând un contracandidat de la APV. Ion Petre (USL), primarul orașului Panciu, a primit 68% din voturi, în timp ce candidatul APV, Adrian Oancea a obținut 26%. În orașul Mărășești, viceprimarul Valerică Chitic (USL) a obținut 75,34% din voturi.
În Vrancea, numărătoarea paralelă arată că în comuna Păulești, candidatul USL Vasile Bratosin a obținut 100% din voturi, el neavând contracandidat. De asemenea, în localitățile Jariștea și Odobești candidații au obținut peste 90% din voturi, iar în comunele Movilița, Gologanu, Boghești, Cîrligele, Golești, Negrilești, Nistorești, Paltin, Poiana Cristei, Reghiu, Slobozia Ciorăști și Străoane candidații au obținut peste 80% din voturi.
Conform datelor paralele, USL a câștigat în 61 de comune, APV a câștigat alegerile în șapte comune, iar în cinci comune au câștigat alegerile candidați independenți.