Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Grefier detaşat la BEJ, pentru înregistrarea proceselor verbale


   Reprezentanții Biroului Electoral Județean (BEJ) au finalizat, ieri, procesul de instruire a preșe-dinților secțiilor de votare din județ. Ca și în prima zi, acestora li s-a pus la dispo-ziție câte un ghid cu extrase din lege, care are menirea de a le ușura munca pe durata desfășurării alegerilor locale, de duminică. Președintele BEJ, procurorul Florin Å¢îrlea, și locțiitorul său,  judecătorul Mirela Diță, le-au explicat tuturor celor prezenți ce trebuie să facă pentru ca activitatea lor de președinte de secție de votare să nu fie marcată de incidente.
   Președintele BEJ, procurorul Florin Å¢îrlea, a făcut toate demersurile pentru ca un grefier de la Judecătoria Focșani să fie prezent la sediul BEJ în noaptea alegerilor, pentru înregistrarea proceselor verbale. Se va face astfel economie de timp și energie, spune acesta. Președinților de secții li s-a atras atenția și asupra faptului că trebuie să prezinte procesele verbale în cea mai bună formă, fără a fi mototolite sau corectate, pentru că altfel, nu vor putea fi scanate.
   La discuții au fost prezenți și reprezentanți ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și ai  Inspectoratului pentru Si-tuații de Urgență (ISU), președinții de secții fiind informați și cu privire la atribuțiile pe care le au pe linie de prevenire a situațiilor de urgență. Ovidiu Oprea, șeful Serviciului de Prevenire din cadrul ISU, le-a precizat președinților de secții că în ghidul pe care l-au primit sunt trecute și astfel de informări. În fiecare secție va fi câte un stingător de incendii , ce trebuie verificat în prealabil. Președintele secției de votare are obligația de a-i instrui pe această linie pe ceilalți membri. De asemenea, căile de evacuare din cadrul secțiilor trebuie să fie libere, iar instalația electrică din interiorul fiecărei cabine de vot să fie izolată, astfel încât să nu atingă materialele inflamabile din care este confecționată cabina.
   În cazul apariției unor probleme sau situații neplăcute, se face mai întâi evacuarea persoanelor, a bunurilor, respectiv buletine de vot, ștampile, și se va anunța evenimentul prin serviciul 112, după care se va încerca stingerea flăcărilor, de exemplu. „Să tratați cu seriozitate și această activitate”, a transmis reprezentantul ISU.
   În finalul întâlnirii de ieri, reprezentanții STS au amintit că odată cu predarea proceselor verbale, preșe-dinții vor preda și telefoanele date în prealabil, așa cum     le-au primit, cu încărcător și cutie. Probe pentru verificarea telefoanelor mobile s-au făcut încă de ieri.
   Ieri, Autoritatea Electorală Permanentă a trimis CD-uri cu softurile necesare secțiilor de votare. Procurorul Florin Å¢îrlea a declarat că acestea pot fi ridicate înainte sau odată cu buletinele de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?