Entuziasm, tinerețe și talent. Așa s-ar putea caracteriza atmosfera de la ediția aniversară a Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrânceni (STEV), care a împlinit 30 de ani. Casa de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță” a găzduit, ieri dimineață, festivitatea de deschidere a celui mai longeviv concurs pentru tinerii din Vrancea, prima ediție având loc în anul 1978, la inițiativa lui Constantin Apostolescu.
Fiind o ediție aniversară, organizatorii au îmbogățit concursul cu o secțiune pentru juniori, în acest an fiind invitate în STEV Åcolile generale „Nicolae Iorga” și „Duiliu Zamfirescu”, ca un episod pilot pentru următoarele ediții. De asemenea, începând din acest an s-a introdus și secțiunea monolog, dedicată elevilor care doresc să se manifeste artistic, independent de instituția de învățământ pe care o reprezintă. „Este un proiect la care elevii de liceu au venit în fiecare an cu mare drag și o dovadă a acestui succes este faptul că elevii de gimnaziu și-au dorit să participe la acest proiect alături de liceeni”, a spus, în deschidere, inspectorul școlar Lidia Dumbravă.
La această ediție participă 11 unități de învățământ din întreg județul. Stagiunea teatrală din acest an este organizată de Casa de Cultură a Sindicatelor, alături de câțiva parteneri, care vor oferi premii, în dorința de a motiva financiar câștigătorii concursului, printre care Consiliul Județean Vrancea și Primăria Municipiului Focșani. „Mă bucur că sunt alături de voi, sărbătorind 30 de ani de activitate. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în decursul anilor pentru a face posibil ca acest concurs să se desfășoare în fiecare an. Consiliul Local a alocat o anumită sumă de bani pentru a vă premia. Premiul II și premiul III va fi acordat de Primărie și de Consiliul Local. Vom mai premia cel mai bun actor și cea mai bună actriță în rol principal și cel mai bun actor și actriță în rol secundar. Vă urez succes!”, le-a urat copiilor primarul Decebal Bacinschi. Premiul I va fi acordat de Rotary Varana.
Juriul este format din: Liviu Pintileasa – președinte, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și membrii Paula Grosu – actriță la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” și Olimpia Săpunaru – actriță, colaborator al Casei de Cultură a Sindicatelor și fondator al Atelierului Treisprezece.