Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Cu prescripţia electronică, medicamentele pot fi luate de la mai multe farmacii


   Pacienții vrânceni vor primi tot rețete clasice la medicii de familie și în luna iunie. Prescripția electronică va fi obligatoriu de utilizat doar de la începutul lunii iulie. Dar, aceasta va fi funcțională de luna viitoare, astfel că medicii se vor putea obișnui cu noua procedură.
   Președintele Casei de Asigurări de Sănătate, Mihai Copaci, este de părere că introducerea prescripției electronice va ușura munca medicilor. „Noi am trimis deja la Casa de Asigurări Brașov două echipe, de la Informatic și Relații cu Furnizorii, pentru instruire. Timp de o lună de zile, pres-cripția electronică va merge în paralel cu cea clasică, pentru ca obligativitatea celei din urmă să fie de la 1 iulie. Sunt de acord cu introducerea acestui tip de prescriere, pentru că pacienții vor avea ocazia să se ducă la farmacie și să își ia doar o parte din medicamentele de pe rețetă, și în caz că nu găsesc toate medicamentele într-o farmacie, se pot duce la alta să ia și restul de medicamente. Acest lucru nu este posibil acum, cu prescrierea clasică, pacienții fiind nevoiți să se întoarcă la medicul de familie ca să le modifice rețeta. După introducerea prescripției electronice, va urma introducerea rețetei electronice și apoi cea a dosarului medical și a cardului de sănătate. Această informatizare a sistemului va facilita foarte mult munca medicilor„, ne-a explicat Mihai Copaci. 
   Medicii de familie sunt de acord cu introducerea rețetei electronice, atâta timp cât este asigurată logistica necesară. „Noi suntem de acord cu prescripția electronică, dacă se asigură condițiile optime și logistica necesară. Dorim ca Sistemul Informatic Unic Integrat să nu ne mai creeze pro-bleme, care să ne îngreuneze activitatea, și ca în momentul în care vor accesa foarte mulți medici sistemul, acesta să nu cedeze. În ceea ce privește cardul național de sănătate, am fi de acord dacă ni se va asigura logistica necesară implementării acestuia, și aici mă refer la cititoarele de card, și dacă vom fi plătiți suplimentar. Munca de editare și distribuire a cardului ar trebui să o facem în timpul liber, pentru că în timpul programului trebuie să oferim servicii medicale pacienților, iar pentru că noi nu suntem operatori de calculatoare, ci medici, ar trebui să fim plătiți suplimentar”, este de părere un medic de familie din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?