Consumul de ulei sau apă cu zahăr între mese
Potrivit lui Seth Roberts, un psiholog american care a pus la punct dieta Shangri-La, persoanele care beau, de două ori pe zi, 1 – 3 linguri de apă îndulcită sau 1 – 2 linguri de ulei de măsline, între mese, înregistrează o scădere a apetitului.
Condimentarea felurilor de mâncare
Adăugarea de condimente foarte aromate în mâncare poate oferi un mai bun control asupra porțiilor – creierul este astfel forțat să fie atent la noile arome. Cu cât combinația de arome este mai insolită, cu atât este mai eficace. În plus, condimente precum scorțișoara și chimenul sunt pline de antioxidanți.
Renunțarea la gustări
Nutriționiștii recomandă de obicei cinci sau chiar șase mese mai mici pe zi. Însă, potrivit unor studii noi, o frecvență mai mare a meselor poate tulbura organismul, care nu mai știe când îi este foame.
Consumarea unor dulciuri în timpul gătitului
Persoanele care gătesc pot consuma o acadea, de preferat cu arome puternice, pentru ca papilele gustative să fie ocupate. În acest fel se evită tentația de a gusta tot timpul din felurile de mâncare preparate.
Blocarea mirosului cu un clește pe nas
Mirosul joacă un rol important în modul în care este percepută mâncarea, din acest motiv se recomandă plasarea unui clește de rufe pe nas, păstrând nările închise în timpul mesei.
Renunțarea la una dintre mesele principale
Postul cu întreruperi se numără printre noile tendințe în materie de cure de slăbire. Un post alimentar de 24 de ore poate fi perceput de organism ca un maraton al foamei, renunțarea la una -două dintre mesele principale fiind o metodă mai ușoară de a slăbi.
Prăjitură la micul dejun
Cercetătorii israelieni au descoperit că participanții la un studiu care aveau un mic dejun bogat în proteine și carbohidrați – care includea și un desert – puteau să respecte mai ușor regulile dietei și să țină la distanță kilogramele în plus, comparativ cu persoanele care aveau un mic dejun hipocaloric.