VIDEO şi GALERIE FOTO: Un vrâncean, câştigătorul Campionatului Mondial de Pizza

2
19176


 

   Dan Leicu, un vrâncean de 28 de ani din Negrilești, este primul român campion mondial la… pizza. La Salsomaggiore Terme (Italia), a avut loc și anul acesta Campionatul Mondial de Pizza, ajuns la cea de-a 21-a ediție. La acest mare și mult așteptat eveniment, de către gurmanzii din toată lumea, au participat aproximativ 500 de specialiști în domeniu, din peste 30 de țări. Printre ei s-a numărat și un vrâncean, Dan Leicu, cel care a devenit primul român campion mondial la pizza.
   Campionatul Mondial de Pizza se ține în fiecare an în aprilie, fiind organizat de Pizzanew și Pasta Italiana în Salsomaggiore Terme. Participanți din toată lumea vin să își prezinte talentul artei culinare sau abilitatea în arta pizzei, această competiția împărțindu-se în mai multe categorii: Pizza al piatto, Pizza napoletana STG, Pizza în teglia, Pizza senza glutine, Pizza a due, iar pentru cei care vor să se dea în spectacol, există categoriile de abilitate: stil liber individual, stil liber pe echipe, pizza cea mai mare și pizza cea mai rapidă. „Am participat pentu prima oară la acest campionat în 2008 datorită maestrului meu, Luciano Passeri , campion mondial la Pizza Classica 2005. În 2008 am participat doar la pizza clasică, clasându-mă în primii 100, locul 14 în 2009 la pizza clasică și stil liber individual, în 2010 pizza clasică și stil liber individual, locul 11. În 2011 am făcut o pauză din motive personale, iar în acest an m-am prezentat doar la stilul liber individual, unde am luat medalia de aur”, ne-a povestit campionul mondial din 2012, Dan Leicu.
   Până la vârstă de 15 ani a crescut mai mult la bunici, la Negrilesti, după care a renunțat la școală pentru a merge la muncă în Mangalia ca ajutor pizzer, într-o pizzerie unde lucra fratele lui mai mare. A petrecut două sezoane ca pizzer în diverse pizzerii de pe litoralul românesc, unde a început să-și descopere pasiunea de a învârti aluatul de pizza. „La vârsta de 19 ani am plecat în Italia împreună cu unchiul meu unde am început să fac diverse lucruri pentru a-mi câștiga un ban cinstit. Cu timpul, începând să cunosc mai bine limba italiană mi-am căutat de muncă în restaurante încercând să mă întorc la ceea ce îmi plăcea mai mult să fac. De atunci am lucrat în diferite pizzerii până în 2007 când am cunoscut un maestru în domeniu, care m-a ajutat să fac cursul de pizzer profesionist, la Școala Italiană de Pizzzeri și care m-a îndemnat să particip la campionatul mondial de pizza. Din 2008, aproape în fiecare an am participat la cea mai mare competiție a pizzerilor din întreaga lume, cunoscând persoane care m-au ajutat să mă cunosc și să cresc din punct de vedere personal. În acest an am participat la categoria Stilul Liber Acrobatic Individual și am obținut un rezultat pe cât de neașteptat, pe atât de plăcut. M-am întors acasă în Pescara, unde locuiesc din 2003, cu medalia de aur și titlul de campion mondial de pizza acrobatică. Chiar dacă încă nu îmi dau seama cum am reușit, sunt mândru de ceea ce am făcut și de faptul că sunt ROMÂN. Doresc că toți tineri din ziua de azi să fie ambițioși și să creadă în ceea ce fac și sunt sigur că vor avea întotdeauna rezultate pe măsură. Mulțumesc și fratelui meu Lucian Vasile, fără de care nu cred că deveneam pizzer, mulțumesc maestrului Luciano Passeri fără de care nu cred că ajungeam pe podium azi, bunicilor și rudelor din Negrilești, fără de care nu aveam o educație ca cea pe care o am acum și de care sunt mândru și nu în ultimul rând, mulțumesc  tuturor celor care mă cunosc și știu cum sunt făcut, fără de care nu aș fi avut experiență și ambiția pe care o am azi”, a mai spus campionul mondial.
 
                                                                                                                           de Crina ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here