Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

VIDEO şi GALERIE FOTO: Liceele vrâncene se întrec în oferte educaţionale


  

 

   Ofertele educaționale complete ale liceelor, pentru anul școlar 2012 – 2013, sunt disponibile, de astăzi, pe site-ul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, la fel ca și cel de-al IV-lea număr al revistei „Ethosul Åžcolar”. Ieri, a fost organizat un târg al ofertelor liceelor din județ, ce a avut loc în foaierul Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani.

   Liceele din întreg județul și-au prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2012 – 2013, în cadrul unui târg organizat ieri, în foaierul Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani. Cu această ocazie, a fost lansat și cel de-al IV-lea număr al revistei „Ethosul Åžcolar”. Publicația, ce a fost lansată la inițiativa ISJ Vrancea, cu sprijin financiar din partea Consiliului Județean, promovează pe lângă oferta școlară completă, și parteneriatul dintre școală și părinți.
   În paginile revistei, primul prezentat este Colegiul Național „Unirea”. În anul școlar 2012 – 2013 se vor forma șapte clase, dintre care trei cu specializările matematică-informatică, și câte o clasă cu specializările matematică-informatică intensiv, științele naturii, filologie-limbi străine și o clasă de științe sociale.
   La Colegiul Național „Al. I. Cuza”, profil real, se vor forma două clase cu specializarea matematică-informatică, două clase specializarea științe ale naturii, iar pentru profilul umanist se vor forma câte două clase pentru specializările filologie și științe sociale.
Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” are o ofertă educațională ge-neroasă, cu căutare pe piața muncii. Astfel, se vor înființa câte trei clase în domeniile economic, turism și alimentație și două clase cu specializarea comerț.
   Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” se mândrește cu o ofertă variată de specializări. La profilul real se va forma o clasă de matematică intensiv, iar pentru profilul tehnic se vor forma 11 clase pentru specia-lizările electrotehnică automatizări-tehnician operator tehnică de calcul, tehnician în telecomunicații, tehnician electronist, tehnician în automatizări, domeniul tehnic-tehnician în instalații electrice, domeniul electromecanică-tehnician electromecanic și domeniul mecanică- tehnician proiectant CAD, tehnician mecatronist, tehnician prelucrări mecanice, tehnician în transporturi și tehnician întreținere și reparații.
   La Colegiul Tehnic „Ion Mincu” oferta cuprinde formarea a câte o clasă pentru specializările matematică-informatică, construcții, instalații și lucrări publice, mecanică, electronică și automatizări, iar la profilul servicii vor fi clase pentru economic, turism și alimentație publică. La profilul resurse naturale și protecția mediului se va înființa o clasă cu specializarea protecția mediului.

Ofertele liceelor, adaptate pentru piața muncii

   La Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” se vor forma două clase cu specializările agricultură-tehnician veterinar, tehnician în agroturism, o clasă cu specializarea protecția mediului și două clase cu specializarea industrie alimentară. Pentru domeniul tehnic se vor înființa o clasă cu specializarea electromecanică, două clase de mecanică și o clasă cu specializarea construcții și lucrări publice. 
Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” va avea o clasă în domeniul industrie textilă și pielărie, specializarea tehnician designer vestimentar, o clasă pentru tehnician în turism, două clase pe specializarea tehnician în gastronomie și o clasă pentru specializarea organizator banqueting. De asemenea, la seral se va înființa o clasă cu specializarea tehnician designer vestimentar, iar la postliceal seral se va forma o clasă cu specializarea creator proiectant îmbrăcăminte.
   Pentru elevii care vor opta pentru Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, oferta este, de asemenea, bogată. Se vor forma câte trei clase în domeniile mecanică și electric. Cei interesați de cursurile de doi ani din cadrul școlii profesionale, pot opta pentru unul din cele 28 de locuri puse la dispoziție pentru specializarea mecanică. La seral se va forma o clasă cu specializarea mecanică, iar la școala postliceală, nivel 3 avansat, se va înființa o clasă cu specializarea mecanică. Alți 28 de elevi vor avea posibilitatea să urmeze un stagiu de pregătire practică de 720 ore, nivelul 2, pentru dome-niul mecanică.

Optică mecanică la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă

   Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” are o ofertă diversificată, funcționând cu trei secții: muzică, arte plastice și decorative și arhitectură-arte ambientale și design.
Liceul Pedagogic „Spiru Haret” are o ofertă educațională ce cuprinde clase pentru specializările filologie, filologie-intensiv engleză, filologie-intensiv franceză, științe sociale și o clasă cu specializarea educatori puericultori.
   La Liceul cu Program Sportiv se vor înființa 18 clase cu specializările rugby, handbal și judo.
Grupul Åžcolar „G. G. Longinescu” va avea clase în domeniile protecția mediului, științele naturii, resurse naturale și protecția mediului, tehnician designer mobilă și amenajări interioare, tehnician ecolog și protecția ca-lității mediului, iar la cursurile serale se va forma o clasă cu specializarea fabricarea produselor finite de lemn, calificarea tehnician designer mobilă și amenajări interioare.
Elevii cu nevoi speciale pot alege cursurile Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani. Aici, se vor înființa clase cu specializările științe ale naturii, industrie textilă și pielărie, iar pentru învățământul postliceal – zi, de 3 semestre, se va forma o clasă cu profilul optică mecanică, specializarea optician. 

Oferte tentante și la liceele din județ

   La Colegiul Tehnic „Gh. Balș” din Adjud se vor înființa șapte clase pe specia-lizările mecanică, electromecanică și automatizări, economic, turism, protecția mediului și industrie alimentară.
Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud pune la dispoziție 56 de locuri pentru elevii de clasa a V-a. De asemenea, pentru clasa a IX-a, la profilul real se vor forma clase cu specializările mate-matică-informatică, științele naturii, matematică-fizică, chimie-biologie. La profilul uman se vor forma clase de filologie și istorie-științe sociale.
   Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești va forma, în anul școlar 2012-2013, o clasă de filologie și o alta cu specializarea științe ale naturii.
Grupul Åžcolar Agricol din Odobești va înființa la toamnă specializări în domeniile agricultură, protecția mediului și comerț.
   La Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu se va înființa o clasă de-a V-a. Pentru liceu, se vor înființa clase cu specializările mate-matică-informatică, științe ale naturii, filologie, economic-administrativ-poștă.
   Cei care optează pentru Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu pot alege una din calificările tehnician în turism, tehnician în gastronomie și organizator banqueting.
Oferta educațională de la Grupul Åžcolar „Grigore Gheba” din Dumitrești cuprinde câte două clase pentru profilurile matematică-informatică și filologie.
   La Grupul Åžcolar din Mărășești se vor înființa clase pentru specializările matematică-informatică, servicii, resurse naturale și protecția mediului.
   La Grupul Åžcolar „Simion Mehedinți” din Vidra se vor înființa 5 clase pentru specializările matematică-informatică, științe sociale, fabricarea produselor de lemn, turism și alimentație publică și economic. La frecvență redusă se va forma o clasă cu specializarea științe sociale, iar la clasa profesio-nală se vor înființa două clase pentru specializările turism și alimentație publică, fabricarea produselor de lemn. De asemenea, pentru școala postliceală se va înființa o clasă cu specializarea tehnician în exploatări forestiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?