Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Daniel Nicolaş, „Cel mai activ primar al mandatului 2008 – 2012“


   Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a primit brevetul de „Cel mai activ primar al mandatului 2008- 2012”, distincție acordată de către Asociația Orașelor din România (AOR). Această distincție este acordată primarilor cu cele mai bune rezultate în administrație, pe perioada întregului mandat. Este pentru a treia oară când Daniel Nicolaș primește un premiu din partea AOR. În anii 2007 și 2010 a fost nominalizat „Primarul anului”. Primăria Odobești are în derulare proiecte de investiții ce depășesc 100 milioane de euro. „Meritul principal pentru derularea acestor proiecte, care vor duce la creșterea nivelului de viață al odobeștenilor, îi revine exclusiv președintelui Marian Oprișan”, a precizat primarul Daniel Nicolaș.

   Primarul din Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat că obținerea distincției de „Cel mai activ primar al mandatului 2008- 2012” îl obligă să continue proiectele prin care a scos Odobeștiul din Evul Mediu, unde fusese aruncat de comuniști și de o tran-ziție prelungită. Distincția i-a fost acordată în cadrul Adunării Generale a Aso-ciației Orașelor din România. „Argumentele principale au fost strategia de dezvoltare a orașului Odobești pe termen mediu și lung, numărul de proiecte implementate la nivel de oraș, în principal investițiile, precum și proiectele pe care le avem în desfășurare. Îi mulțumesc pe această cale președintelui Consiliului Județean Vrancea, Ma-rian Oprișan, cu susținerea căruia am rea-lizat aceste proiecte. De altfel, cel mai mare proiect, aflat în derulare în acest moment, este cel al modernizării alimentării cu apă și canalizare, un proiect inițiat de domnul președinte, proiect care va duce la extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în întreg orașul”, a precizat primarul Daniel Nicolaș.
   Primarul Daniel Nicolaș s-a făcut remarcat după ce, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, a reușit să dea o altă față orașului Odobești. „Suntem un oraș cu foarte multe proiecte depuse pentru obținerea finanțării europene, iar la unele am reușit să obținem fonduri. De asemenea, am reușit să realizăm o serie de proiecte dintre care amintim: reabilitarea iluminatului public, proiect cu care am câștigat pre-miul național de administrație publică în anul 2007, a pieței agroalimentare, modernizarea Parcului Civic, implementarea programului integrat de gestionare a deșeurilor, reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea unui cartier pentru sinistrații care și-au pierdut casele la inundații. Totodată, am reușit să construim în orașul Odobești 11 blocuri cu 176 de locuințe, care au fost sau care urmează să fie repartizate tinerilor și chiriașilor din casele naționalizate”, a  precizat primarul din Odobești.
Daniel Nicolaș a arătat că valoarea totală a proiectelor depășește 100 milioane de euro.

Sistemul de alimentare cu apă va fi modernizat

  În orașul Odobești se află în derulare programul de reabilitare și mo-dernizare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare și extinderea stației de epurare. Această investiție uriașă pentru un oraș cu doar 12 mii de locuitori a fost posibilă grație proiectului „VranceAqua” inițiat și coordonat de președintele Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan.
   Este cel mai mare proiect din toată istoria orașului Odobești, care presupune lucrări de reabi-litare, modernizare și extindere a rețelei de apă și canalizare pe o lungime de peste 60 km. „În momentul în care președintele Ma-rian Oprișan a venit cu această idee, unii dintre noi nici nu-și imaginau că vom putea câștiga un proiect de asemenea anvergură. Se execută lucrări de reabilitare la rețeaua de distribuție apă pe o lungime de 16,8 km și extinderea acesteia pe 13,6 km. De asemenea, se execută lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare pe 6 kilometri și extinderea rețelei pe 20,1 km. La acestea se adaugă investiții pentru reabilitarea și extinderea stației de epurare, a 2 stații de pompare ape uzate și conducte de refulare pentru 5,9 kilometri. Meritul principal în acest proiect, dar și în altele, care va duce la creșterea nivelului de viață al odobeștenilor îi revine exclusiv președintelui Marian Oprișan”, a declarat Daniel Nicolaș.
   Pe lângă lucrările de la rețeaua de  distribuție, proiectul presupune investiții pentru reabilitarea fronturilor de captare apă de la Babele, la rețeaua de aducțiune, refacerea instalațiilor electrice și hidraulice, precum și a re-zervorului de 2000 metri cubi de la Odobești. „În ciuda piedicilor puse de reprezentanții guvernelor pedeliste, astăzi la Odobești se implementează, cu fonduri europene, cel mai mare proiect din istoria Odobeștiului. Totodată, cu sprijinul președintelui Marian Oprișan orașul Odobești a fost transformat într-un șantier, iar cetățenii orașului știu acest lucru”, a mai spus primarul Daniel Nicolaș.

Odobeștiul va avea alimentare cu gaze

   Un alt proiect foarte important pentru comunitatea din Odobești este alimentarea cu gaze naturale a orașului, proiect aflat în derulare și care are o valoare de 3,6 milioane de euro. Primarul Daniel Nicolaș a declarat că locuitorii din cartierul Mihai Sturza vor fi primii beneficiari ai aducțiunii de gaze naturale datorită poziției geografice a amplasamentului. Rețeaua de aducțiune a gazelor naturale din Odobești va fi realizată pe traseul Unirea-Caragea-Odobești Centru. Rețeaua va fi extinsă spre zona Stadionului, spre satul Supuși și către Satul Nou. Vor fi racordate toate locuințele din Odobești, inclusiv instituțiile publice și locașurile de cult.
   Primarul din Odobești susține că acest proiect ar fi fost finalizat dacă guvernele PDL nu ar fi blocat finanțarea. El a arătat că pe parcursul a trei ani, Guvernul Boc a alocat acestei investiții doar 3 miliarde lei vechi în condițiile în care ar fi fost necesare 86 miliarde. Lipsa banilor din partea Guvernului pentru finanțarea ultimei etape a proiectului de aducțiune de gaze naturale pentru orașul Odobești a determinat administrația publică locală să caute soluții de criză pentru ca investiția să nu fie compromisă. „Suntem în ceasul al XII-lea. Dacă nu investim acum, riscăm să se deterioreze lucrările la acest proiect, după ce am investit peste 100 de miliarde de lei vechi. Soluția este să susținem investiția din fonduri proprii pentru a ne menține cât de cât în grafic”, a spus Daniel Nicolaș.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?