GALERIE FOTO: Un focşănean a fondat un club de fotbal la Roma (Partea II)

2
19937


   În Cetatea Eternă, Roma, s-a înființat primul club sportiv românesc. Fondatorul acestui club este un vrâncean. Clubul Sportiv Român de la Roma funcționează în cadrul asociației „Noi suntem români”, al cărei președinte este  Silviu Ciubotaru. O persoană mo-destă, dar cu o doză de patriotism greu de imaginat!

Cum s-a născut ideea înființării unei echipe de fotbal românească?

   Pentru a putea participa mai activ la viața socială, împreună cu alți prieteni, am înființat asociația culturală „Noi Suntem Români”, în cadrul căreia s-a format și singura echipă de fotbal a românilor de la Roma, care participă în diverse turnee multi etnice și care a avut un rol important în procesul de integrare a conaționalilor noștri.
   Nu am fost un campion pe terenul de fotbal, dar după ce, în 2010, împreună cu alți pasionați de sport, am înființat Clubul Sportiv Dacica, cu o echipă de fotbal ce activează în campionatul italian din a treia categorie, pot să spun cu adevărat că sunt un campion, format într-o școală a vieții, care m-a învățat că simplitatea și perseverența sunt ingrediente de bază ale succesului.
   Toți componenții echipei au înțeles importanța pe care o are mentalitatea de învingători, comportamentul din teren și din societate,pentru a da o imagine pozitivă României și comunității românești din Italia. Din tot lotul de 20 jucători,14 dintre ei sunt absolvenți ai Liceului Sportiv, proveniți de la școli de fotbal renumite din România, cum ar fi Daniel Negoiță din Focșani. Acești jucători talentați speră că într-o zi să găsească o echipă de unde să-și câștige un salariu.
 
Astăzi, cu ce rezultate vă puteți mândri?
 
   Din septembrie 2011 și până astăzi, Dacica nu a pierdut niciun meci și se clasează pe primul loc în grupă, un motiv de orgoliu pentru comunitatea de la Roma.
 
Aveți și beneficii materiale?
 
   La acest nivel nu se poate vorbi de a câștiga din fotbal, dimpotrivă, fiecare dintre noi suportăm cheltuielile atunci când mergem în deplasare. Pentru noi, satisfacția că suntem o echipă unită și talentată ne dă forță să mergem mai departe, ca în fiecare an să promovăm și să ajungem într-o categorie superioară, unde vom putea să câștigăm și un salariu.
  
Aveți sponsorizări sau alte surse de venit?
 
   Toate realizările noastre se datorează și celor doi sponsori ai echipei, care au crezut în noi și ne-au oferit minimul sprijin financiar , dar fundamental ce-i drept, pentru a putea realiza acest proiect.
   Pe această cale, țin să mulțumesc celor doi    prieteni ai mei, Avocat și Consilier Municipal la Roma Massimo De Pamphilis și lui Florin Simon, din Bacău, investitor român la Roma, care deține un depozit de produse alimentare românești, ROMA..NIA.
 
Ce proiecte de viitor aveți?
  
   Obiectivul nostru de viitor este să întărim echipa cu alți jucători talentați și să ajungem până în serie D (suntem predestinați… D de la Dacica). Pentru realizarea acestui obiectiv, noi vom pune toată pasiunea și capacitatea noastră, dar trebuie să găsim și un sprijin financiar stabil, care să ne permită acest lucru.
   Fac un apel celor care sunt pasionați de sport și nu numai, să vină cu curaj să investească „într-o școală de sport – într-o școală de viață”.
   Ca membru fondator și Președinte al S.C. Dacica, țin să mulțumesc celor care m-au ajutat și au colaborat la realizarea acestui proiect și am responsabilitatea morală ca acest grup să reprezinte oglinda comunității românești din Italia și-mi permit să-i numesc pe acești băieți minunați „ambasadori români ai sportului din Italia”.  
 
Care este componența echipei? 
 
Jucători: Bordian Claudiu- căpitanul echipei, Ardeleanu Andrei, Blentesi Florin, Bejan Alexandru , Bresug Vasile, Ciubotaru Silviu, Clatea Alexandru, Duca Dan, Enea Narcis, Grecu Alexandru, Ionescu Ionuț, Lucaci Alexandru, Mitrea Corneliu, Monafu Mădălin, Nicola Ionuț , Negoiță Daniel, Paleu Åžtefan, Rus Dorin, Staicu Flavius, Stegariu Ionuț, Stoica Bogdan, Toma Alexandru, Zaharia Ciprian. 
Președinte : Ciubotaru Silviu 
Vicepreședinte : Massimo De Pamphilis 
Secretar : Walter Berardi
Director Sportiv : Valentin Vlad și Staicu Cristi 
Antrenor : Stoica Bogdan 
Web Master : Bogdan Ionete 
Asistenți: Cojocaru Ion și Ducă Florin 

În afară de dvs, mai sunt și alți vrânceni în S.C. Dacica?

   Doar un singur vrâncean mai este, șeful galeriei de la Dacica. Febra fotbalului l-a cuprins și pe fostul judocan, un focșănean stabilit la Roma din 2003, care este și președinte al asociației ULPIA TRAIANA ROMANA, Neacșu Alexandru.
   Încă de la primele meciuri a fost alături de echipă cu un grup consistent de suporteri și s-a impus ca lider al galeriei cu o inconfundabilă voce, care de multe ori a ajutat la întoarcerea rezultatului în favoarea românilor.
   În tribună, Alexandru Neacșu strigă „fie vreme bună, fie vreme rea, daci până la moarte și dincolo de ea”, acest îndemn dă forță la toată echipa.
   Pentru mine, este o onoare să reprezint acest grup! FORÅ¢A DACICA!

de Crina Ene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here