Cantina de Ajutor Social din Focșani a fost „vizitată”, ieri, de inspectori de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vrancea, care au verificat o sesizare primită din partea a șase beneficiari ai cantinei, nemulțumiți de calitatea cărnii tocate primită în urmă cu câteva zile. Oamenii s-au plâns că în urmă cu cinci zile, respectiv pe 27 aprilie, li s-ar fi dat carne tocată refrigerată care ar fi fost stricată.
Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au verificat documentele și carnea și au concluzionat că la Cantina de Ajutor Social din Focșani nu au fost identificate probleme, astfel încât nu au fost aplicate sancțiuni. În cele din urmă, reclamația a fost rezolvată pe cale amiabilă. „Azi dimineață (ieri dimineață- n. r.) au venit șase persoane care au reclamat că vineri au primit carne refrigerată stricată la Cantina de Ajutor Social. Am dispus formarea unei echipe operative, care a verificat situația. Din cele constatate, vineri a fost împărțită o cantitate de 400 kilograme de carne refrigerată. În urma verificărilor, nu s-au găsit probleme, iar sesizarea a fost rezolvată pe cale amiabilă”, a afirmat comisarul șef al CJPC Vrancea, Mirela Bîznă.
Potrivit acesteia, în zilele cu temperaturi ridicate, carnea refrigerată trebuie păstrată conform specificațiilor și trebuie fie consumată imediat, fie păstrată în congelator, întrucât termenul de valabilitate este destul de scurt, de 72 de ore.
Directorul Cantinei de Ajutor Social, Angela Lungu, spune că beneficiarii au primit carnea vineri, aceasta având documente de valabilitate. Potrivit directoarei, nemulțumiții sunt persoane recalcitrante. „Vineri le-am dat carnea tocată, care are documente și arăta frumos. Peste cinci zile au venit să spună că este stricată. Eu nu știu ce condiții de depozitare au acasă, poate nu au toți frigidere și, fiind și mai cald zilele astea, aceasta a fost cauza. Este un grup recalcitrant, care caută mereu nod în papură”, a susținut Angela Lungu.
Ulterior s-a decis, de comun acord cu cei de la Protecția Consumatorilor și cu producătorul, să se retragă cantitatea de carne suspectă, care urmează să fie distrusă.