Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Ceaiul verde/negru îmbuteliat


   Astăzi, când oamenii sunt împinși să își petreacă viața într-un ritm mai alert ca niciodată, răgazul se câștigă fără dubii prin sacrificii. Numai că o bună parte dintre noi nu știm, sau mai grav, nu urmărim să luăm deciziile corecte în această privință.
   Ceaiul îmbuteliat de pe rafturile magazinelor s-a impus în ultima vreme ca o alternativă practică și rapidă la băuturile cu efecte medicinale. Dincolo de gust, care într-adevăr poate fi mai plăcut în cazul întâi, se pune întrebarea dacă ceaiul îmbuteliat este superior și când vine vorba de proprietăți cu-rative. Cercetătorii au raportat în cadrul National Meeting of the American Chemical Society că multe dintre sticlele de ceai verde/ negru comercializate aproape că nu conțin polifenoli, antioxidanți a căror principală acțiune este prevenirea formării radicalilor liberi. Unele branduri de pe piața americană oferă o cantitate atât de mică de polifenoli încât, pentru a echivala o cană de ceai verde/negru preparat în casă, cineva ar trebui să consume 20 de sticle din comerț. La acestea se mai adaugă zahărul și alți aditivi nesănătoși, pe care industria alimentară îi întrebuințează în procente covârșitoare la scară mondială.
Pentru îmbunătățirea proprietăților organoleptice, recomandăm în cazul oricărui ceai făcut în casă, mierea naturală de albine. În lipsa acesteia, se poate folosi cu succes zahărul brun nerafinat. O nouă știință se naște din biologia moleculară, revoluționând disciplina nutriției umane.
   Mijloacele nutrigenomicii permit cuantificarea efectelor unui singur nutrient cheie. Nutrigenomica confirmă deosebirile specificate anterior cu privire la conținutul de polifenoli, substanțe de care depinde fermitatea pielii, regenerarea celulelor și a țesuturilor din organismul uman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?