Din ce în ce mai mulți copii, din întreg județul Vrancea, sunt diagnosticați cu rubeolă. Numai în luna martie au fost confirmate 53 de cazuri de rubeolă. În primele două luni ale acestui an au mai fost diagnosticate alte 22 de cazuri. Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate în rândul adolescenților.
Åi cazurile de rujeolă au început să fie din ce în ce mai multe, în luna martie fiind confirmate șapte situații de acest gen.
Medicii spun că anul acesta este unul cu incidență epidemică, existând riscul apariției unei epidemii, mai ales că în alte județe din țară sute de copii au fost diagnosticați cu această boală. Ultima epidemie de rubeolă din județul nostru a fost în 2003, când au fost diagnosticate 4.786 cazuri.
Pentru a preveni contractarea acestei boli, medicii recomandă vaccinarea. În stocurile DSP Vrancea mai sunt peste 2.000 de doze de vaccin ROR (antirujeolic-antiurlian-antirubeolic), așa că toți cei care doresc să fie vaccinați, se pot adresa medicilor de familie.
La orice semn al bolii, copiii trebuie duși de urgență la medic. „Pentru a preveni îmbolnăvirile, trebuie să se vaccineze la timp, să se adreseze medicului de familie la orice semn al bolii, pentru că această boală debutează ca o simplă răceală și abia la câteva zile apare erupția. La sugarii între șase luni și un an, există riscul de deces”, susțin medicii vrânceni.