O plantă medicinală foarte îndrăgită, încă de sute de ani, este feniculul. Acesta este originar din spațiul mediteranean și crește în spațiile cu mult soare și pământ calcaros.
Feniculul înflorește începând cu luna iulie și până în septembrie, iar în luna octombrie imediat după ce se coc fructele, pot fi adunate semințele binefăcătoare. Acestea se lasă la uscat și se păstrează într-un recipient ferit de lumină puternică sau de umiditate.
Feniculul, aliment nutritiv sănătos
Această plantă medicinală are un gust asemănător lemnului-dulce, iar în India este folosită aproape după fiecare masă ca un bun digestiv. În cazul durerilor de sto-mac, ceaiul de fenicul poate face minuni.
Este binecunoscut faptul că ceaiul de fenicul este nutritiv și este indicat pentru sugarii cu probleme digestive sau care suferă de colici. Feniculul este indicat și pentru pro-blemele adulților, astfel ceaiul obținut din această plantă alină durerile în gât. Acest lucru se întâmplă datorită uleiurilor eterice care se regăsesc în semințele de fenicul.