Vrancea a fost gazda unui concurs de rugby, la care județul nostru nu a fost reprezentat de nicio echipă. Echipa Åcolii Valul lui Traian, din județul Constanța, a câștigat locul I la finala pe țară a concursului Rugby – Super. Competiția sportivă a făcut parte din calendarul Olimpiadei Naționale a Sportului Åcolar.
La competiție, care s-a desfășurat la Sala Sporturilor din Focșani, au parti-cipat formații din județele Vaslui – Åcoala nr. 8 Bârlad, Dâmbovița – Åcoala nr 1 Mihai Viteazul, Timiș – Åcoala nr. 19 Avram Iancu, Brașov – Åcoala nr. 3 Râșnov, Prahova – Colegiul Național Nicolae Grigorescu Câmpina, Constanța – Åcoala cu clasele I-VIII Valul lui Traian, Bihor – Liceul Tehnic Vadu Crișului și din București – Liceul Teoretic Åtefan Odobleja, echipă care anul trecut a obținut locul I la faza pe țară. „Din punctul meu de vedere, cele opt echipe care au fost aici, au câștigat. Așa cum am spus și în anii trecuți, sunt momente superbe, se leagă foarte multe prietenii, iar la vârsta lor sunt convins că vor rămâne cu amintiri plăcute de la aceste competiții. Mă bucur că în această competiție echipele din Ardeal au venit mult mai bine pregătite ca anul trecut, mă bucur că, iată, Constanța a demonstrat că în ultimii ani a muncit foarte mult, Bucureștiul rămâne pe linia constantă și a jucat finala. Toate echipele care au fost prezente s-au ridicat la nivelul acestei competiții. Noi, Federația Română de Rugby, ținem în mod special să mulțumim atât inspectoratelor școlare de unde vine fiecare cât și profesorilor coordonatori care cu o dăruință deosebită, cu un efort fantastic, au reușit să organizeze competițiile la toate etapele și să ajungă acum la finală. Este evident că primul câștig este al copiilor”, a spus antrenorul Ion Viorel.
Anul acesta, județul Vrancea nu a mai avut echipă la finală, deoarece în turneul zonal, formația Åcolii nr. 2 Ion Basgan, din Focșani, a terminat pe locul al doilea. „Acest moment vine să marcheze încheierea desfășurării acestei competiții sportive naționale, pe care județul nostru a avut onoarea să o găzduiască. Apreciez efortul depus atât de elevi cât și de profesori pentru a reuși să se califice la o competiție de nivel național, ca aceasta. Mulțumesc pentru participare invitaților, dar și celor care ne-au ajutat să organizăm acest spectacol sportiv. Pentru că sportul înseamnă competiție, disciplină, efort și fair-play, apreciez pe toți participanții ca fiind câștigători în egală măsură, dincolo de locurile desemnate câștigătoare”, a spus Dan Grigoraș, inspector școlar.
Rugby în 7 a devenit sport olimpic
Din comisia de organizare au făcut parte profesori de educație fizică și sport din Vrancea, Dan Grigoraș- din partea ISJ, antrenorii de rugby Viorel Ion și Romeo Păun, dar și Bogdan Cantor, directorul general de dezvoltare din cadrul Federației Române de Rugby.
Pe locul II s-a clasat Liceul Teoretic Åtefan Odobleja din București, iar pe poziția a treia Åcoala nr. 8 Bârlad din Vaslui. Eforturile profesorilor și ale elevilor au fost răsplătite de Federația Română de Rugby, care a oferit fiecărui profesor câte 300 de lei, iar fiecărei echipe participante câte o minge de rugby și două seturi de taguri.
Inspectoratul Åcolar Județean a premiat cu 320 de lei campioana, cu 250 de lei vicecampioana și cu 160 de lei formația clasată pe locul III. „Vă felicit pentru că v-ați calificat pentru finala pe țară. Am văzut de acum trei ani, când a început această competiție, o evoluție remarcabilă. Nivelul echipelor este foarte apropiat, au aceeași valoare, diferența făcând-o profesioniștii din cadrul echipelor care s-au clasat pe primele trei locuri. Sper ca mulți dintre voi să vă regăsiți și în echipele de club de rugby, sport ce vă poate oferi oportunități deosebite, ținând cont de faptul că rugby în 7 a devenit sport olimpic”, a spus Marin Ceaușu, de la Federația Română de Rugby.