Cercetătorii au dovedit deja beneficiile unui pahar de vin pentru inimă, dar acum vin cu un nou studiu care să încurajeze consumul băuturii din struguri. Vinul ar putea fi răspunsul pentru combaterea obe-zității. Conform cercetătorilor de la Universitatea Purdue, un compus care se găsește în vinul roșu numit resve-ratrol se transformă într-un alt compus, piceata-nnol, care blochează formarea celulelor grase.
Conducătorul studiului, Kee-Hong Kim, a precizat că descoperirea compusului piceatannol este de o importanță majoră pentru că acesta are abilitatea să blocheze creșterea celulelor grase imature. Descoperirea poate fi un început pentru tratamentul împotriva obezității.
Compusul Piceatannol are o structură similară cu resveratrol și se găsește atât în vin cât și în alune și struguri roșii. Compusul a fost deja creditat cu proprietăți care îi permit să lupte împotriva cancerului și bolilor cardiace sau neurodegenerative.