Iată câteva dintre alimentele care ajută la combaterea alergiilor:
Sfecla roșie – combinația de antocianine pe care o conține este un puternic agent antiinflamator care luptă împotriva alergiilor.
Praful de curcumă – folosirea condimentului ține alergiile departe. Acesta are și puternice ca-litați antioxidante care funcționează precum alimentele bogate în anti-oxidanți în combaterea alergiilor.
Lămâia – este fructul care duce adevărate bătălii împotriva alergiilor de primăvară. Este și un puternic anti-inflamator care reduce și nivelul colesterolului.
Ceapa – ajută în special oprirea curgerii nasului și a ochilor. Ceapa este recomandată primăvara în timpul oricărei mese.
Mango – conține vitamina C, sistemul imunitar fiind astfel la cele mai înalte cote după consumarea fructului. Mango este o alternativă ca gust la portocale.
Usturoi – aprovizionează corpul cu antihistamine naturale, consumul său fiind o bună modalitate de a păstra alergiile la distanță.
Nucile – conțin acizi Omega-3 care reduc reacțiile alergice. Omega-3 se regăsește și la peștii de apă sărată.