Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Curmalele, recomandate doar o dată pe săptămână


   Curmalul este un arbore din familia palmierilor cu trunchi înalt, frunze mari de 2-3 m și fructe comestibile. În România, acestea din urmă se găsesc în stare deshidratată, fiind apreciate mai ales de copii pentru dulceața lor. În țările arabe, din fructele uscate se obține o făină, iar din cele proaspete o substanță păstoasă care înlocuiește zahărul. Gustul delicios este însoțit de beneficii de tot felul. Curmalele uscate sunt o sursă de potasiu și alți nutrienți, precum fier, magneziu, vitamina A, vitamina C sau cupru.
   O sută de grame de fructe uscate conțin 227 de calorii și asigură unei persoane adulte o treime din doza zilnică de nutrienți, dintre cei enumerați anterior. Curmalele au fost încă din antichitate o componentă de bază în vindecarea bolilor tractului digestiv.  
   Cercetările medicale au confirmat că celuloză lor ajută la rezolvarea problemelor de digestie și la curățarea tractului gastro-intestinal, și protejează organismul de unele forme de cancer. Energizant și cu un conținut de fier apreciabil, curmală este un aliment ideal pentru cei care suferă de anemie și oboseală cronică.
   Consumul regulat de curmale mai favorizează restabilirea florei intestinale în caz de disbacterioza. Totuși, ar fi de evitat excesul întrucât fructele uscate sunt foarte bogate în zaharuri și asta ar putea daună dinților. Pentru a avea doar de câștigat de pe urmă curmalelor trebuie redus consumul la o singură dată pe săptămână.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?