Cea mai fericită ţară din lume este Danemarca

0
882


   Reprezentanții statului Bhutan la o reuniune internațională organizată luni la Națiunile Unite au abordat tema fericirii, încercând să afle de ce oamenii răspund diferit, în funcție de țara în care trăiesc, la întrebarea pe acest subiect. Å¢ara asiatică are deja un indice național de fericire și insistă ca și alte țări să-i urmeze exemplul.
   În cadrul clasamentului Gallup, oamenilor li s-a cerut să-și evalueze viața pe o scară de la 0 la 10. Rezultatul a fost că există diferențe imense în ceea ce privește fericirea în lume: peste o treime din europeni au apreciat-o cu 8, în timp ce în Africa sub-sahariană doar 5% au dat această notă gradului lor de fericire. În Top 10 figurează, în ordine, următoarele țări: Danemarca, Finlanda, Norvegia, Olanda, Canada, Elveția, Suedia, Noua Zeelandă, Australia și Irlanda.
   Printre cele mai nefericite țări se numără Togo (ultimul loc), Beninul, Republica Centrafricană, Sierra Leone, Burundi, Haiti, Tanzania, Congo și Bulgaria. Nu este greu de observat că cele mai nefericite sunt și printre cele mai sărace.
   Potrivit raportului, creșterea economică nu înseamnă neapărat și drumul asigurat spre fericire. De exemplu, veniturile în Statele Unite au crescut spectaculos din anii 1960, însă fericirea medie nu a avansat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here