În acest sfârșit de săptămână ne-am propus să vă prezentăm o nouă locație din oraș unde puteți lua masa. Restaurantul „Number One” din Focșani se recomandă ca o locație de trei stele, principalul atu fiind ofertele speciale, precum meniul zilei la 15 lei sau meniul de dimineață la 3 lei. Restaurantul mizează pe prețurile atractive, pentru toate buzunarele, negociabile în cazul evenimentelor care se pot organiza în această locație.
Meniul zilei, la 15 lei, cuprinde o ciorbă, la alegere între vită, pui și legume, și felul doi, o mâncare gătită, care poate fi musaca, lasagna, ceafă de porc cu cartofi, piept de pui la grătar, cu garnituri diverse. Meniul se schimbă la fiecare două zile și se poate servi începând cu ora 11.00, până seara. O altă ofertă este meniul de dimineață, o cafea espresso și o clătită, la 3 lei. Dacă vă este poftă de pizza, comandați două și primiți una gratis, totul la 36 de lei. Pe lângă aceste oferte speciale, cei care vin la restaurantul „Number One” au de ales dintr-o gamă largă de preparate tradiționale, medi-teraneene, fast food, de post sau chiar dietetice, la prețuri nepiperate. Printre specia-litățile casei amintim mușchi de vită cu sos gorgonzola, cotlet de porc Montezoma sau inele de calamari pane. Pentru că suntem în post, puteți servi preparate precum tigaie de legume sau nafis (foietaj cu cașcaval de post, măsline și ciuperci). Chiflele se prepară în casă, fiind producție proprie. La desert vă puteți îndulci cu tiramisu, înghețată asortată sau prăjitura casei.
Băuturile sunt de toate felurile, iar la bar se prepară cocktailuri alcoolice și non-alcoolice. Åi pentru că unde este mâncare bună este și voie bună, vineri este seară dansantă, iar sâmbătă și duminică cântă lăutarii, formația Number One Band. Restaurantul găzduiește și diverse evenimente, precum nunți, botezuri, cununii, majorate, petreceri private dar și pomeni. Meniul este personalizat, la prețuri de 50 lei pentru majorat și pomeni, unde se oferă 2-3 feluri de mâncare și cafea. Meniul costă între 80-110 lei pentru nunți, botezuri, cununii, cu 3-4 feluri de mâncare și cafeaua inclusă. Prețurile sunt negociabile.
Restaurantul își va schimba în curând și decorul, iar din aprilie se deschide și terasa, când se va da drumul și la cuptorul pentru pizza la vatră. În fața restaurantului va funcționa și un chioșc non-stop cu sandvișuri, înghețată și băuturi. Restaurantul „Number One”, situat central, pe Bdul Republicii nr.11, lângă sediul PSD, are o capacitate de 80-100 de locuri. Programul este non-stop la bar, iar bucătăria vă servește până la ora 24.00. Mai mult, la etaj sunt și patru camere și două apartamente, unde vă puteți caza la prețuri cuprinse între 120-170 lei.
Bucătarul Daniela Bătrânu de la restaurantul Number One vă prezintă următoarea rețetă:
Sombrero de post
Timp de preparare: 10-15 minute
Ingrediente: ardei gras, dovlecel, vânătă, suc de roșii, orez sălbatic pentru garnitură
Mod de preparare: Se taie suvițe ardeiul, dovlecelul și vânăta. Se pun în tigaie cu puțin ulei de măsline și un strop de apă. După ce s-au pătruns în sucul lor, se adaugă sucul de roșii, piper, puțin usturoi, vin alb și vegeta. Se servește alături de o garnitură din orez sălbatic, fiert, cu un strop de ulei de măsline. Poftă bună!