Oameni fără caracter!

2
26191


În lumea asta există 2 tipuri de oameni:

1. Oameni cu caracter care merită tot respectul și ai ce să discuți cu ei.
2. Oameni care nu au caracter, nu știu când să vorbească, ce să vorbească, cum să vorbească și care nu au nici măcar 1% din respectul care ar trebui să îl aibă față de societate și de oamenii care sunt în jurul lor.
Trebuie să recunoaștem că nimeni nu este perfect. Åži că în primul rând la un om nu contează fizicul, sau cât de bine este îmbrăcat, că mama mea este „judecătoare „, tata are și el nu știu ce funcție. Important este cât de „Om” ești tu!.  Degeaba ai bani și ai părinții oameni cu scaun la cap dacă tu ca persoană nu știi să te comporți și nu ai nici măcar bunul simț. Unii se cred atât de presus și de superiori altora încât uită de unde au plecat și cum au ajuns acolo unde „sunt”.
Avem exemple în lumea asta de oameni care nu au bogății și averi , oameni simpli…. Acești oameni au demonstrat mult mai multe, au arătat că pot fi corecți cu bun simț, sinceri  și onești . Au câștigat mai multe în viață cu lucrurile acestea , mai multă încredere și mai mult respect față de ceilalți oameni care au trăit în această lume numai pentru a râde,  a batjocori, pentru a se face remarcați prin lucruri josnice  fiind încurajați de persoanele tot de acest gen.
Pentru ei în viață cel mai important lucru este popularitatea dar nu știu cum să se facă populari.  Åžtiu să se facă remarcați  prin răutăți ,  gesturi de prost gust și multe altele dar nu sunt în stare să realizeze aceasta   printr-un lucru bun, să arate lumii că părinții nu i-au educat degeaba și să demonstreze ceva prin propriile lor puteri nu prin ajutorul  mamei, tatălui  etc.
Ca să nu mai spun că unii nu au nici măcar 12 clase, nu știu să țină o sapă în mâna îi țin părinții și au un aer de superioritate  crezându-se nu știu ce perso-naje fără să știe că sunt de tot râsul.
În viață trebuie să știi să arăți că ești om, să lași ceva în urma ta, să fii cunoscut printr-un anumit lucru,  pe scurt să îți lași loc de bună-ziua.
„Mulți oameni nu au nevoie de oglindă ca să  știe cum sunt ci ca să  afle cum par celorlalți”. Radu Herjeu
„Fiecare ființă  umană tinde să aibă  propriul său caracter; să fie ceea ce alții nu sunt și să facă ceea ce alții nu pot face”. William Ellery Channing

Andreea PAIC,
Grup Åžcolar Mărășești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here