Încă din cele mai vechi timpuri, umanitatea a căutat secretul tinereții veșnice și viață fără de moarte, considerând de multe ori longevitatea drept nemurire. Nemurirea de ordin fizic este imposibilă la nivelul organismului uman pentru că toate sistemele fi-zice materializate fac parte din legea ciclică universală: formare, dezvoltare, dezintegrare.
Putem să trăim mai mult ?
Contrar credinței populare, știința recunoaște acum procesul de îmbătrânire ca fiind o boală. Vârsta înaintată poate fi amânată timp de decenii, însă nu fără ajutorul nostru. În antichitate, majoritatea celor care își doreau să afle secretul longevității au încercat să-l găsească în vrăji, licori magice, plante, mai mult sau mai puțin în viață.
Astfel au fost concepute elixirele din diferite plante, preparate după rețete complicate, cu ingrediente precum praful de cristal și alte invenții elaborate de chimiști. A fost omis un singur sistem: pro-priul corp. Marii maeștri spirituali au descoperit că secretul longevității are o legătură strânsă cu organismul nostru deoarece acesta este un sistem complex format din substanță fizică, energie și inteligență. Prin rațiune și atributele sale ( percepție, decizie, coordonare ) se poate ajunge la un control asupra proceselor diferitelor niveluri de substanță și de energie. Prin interme-diul unor mecanisme de auto-determinare poate fi realizat un autocontrol al proceselor care au loc la niveluri de inteligență diferite. Aplicarea enunțurilor precedente sunt de fapt întregul secret al longevității.
Energia și conservarea substanței urmărește să mențină sănătatea organismului, iar vitalitatea este precedată de o preliminară purificare, obținută prin metode clasice.
Ce ajută la prelungirea vieții?
Alimentația este unul dintre cei mai importanți factori. Societatea în care trăim a afectat într-un mod grav calitatea alimentelor pe care le consumăm, acestea având un impact negativ asupra sănătății organismului nostru.
Pentru conservanți, stabilizatori, coloranți, aromatizanți și alți aditivi alimentari corpul nostru nu are funcții metabolice specifice. Împrumutându-le (în cazurile fericite), cu un consum energetic important,