Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Alimentaţia sănătoasă: între carieră şi viaţa de familie


   Atingând pragul de 30 de ani sau chiar trecând peste și apropiindu-ne  de cel de 40, fiecare dintre noi ne gândim la întemeierea unei familii sau la mărirea  numărului membrilor acesteia, asta în cazul în care nu am făcut-o deja.
   Ambii parteneri se ocupă de cumpărăturile necesare pregătirii mesei. Deși există excepții printre bărbați, mamele sunt de regulă cele care au grijă să prepare o masă caldă pe zi.
Timpul reprezintă dușmanul nostru numărul 1, iar dacă ne gândim că cel puțin 9 – 10 ore din zi le petrecem la locul de muncă, ne rămâne foarte puțin timp să ne bucurăm de familie și să avem grijă de noi, de propria persoană.
   Astfel, pentru bunul mers al lucrurilor, trebuie inițiate diverse „strategii” pentru ca familia să ia masa la o oră potrivită, mâncarea să fie gata la timp și în același timp să fie sănătoasă.
Nu ar trebui consumate mai mult de 300 – 600 g de carne fără grăsime pe săptămână și 3 ouă (inclusiv cele preparate din diversele feluri de mâncare). În schimb, produsele vegetale și în special cele din făină integrală ar trebui să fie o apariție frecventă în meniul cu bunătăți.
 
Cantitățile ideale consumate într-o zi sunt următoarele:
– 4 – 6 felii de pâine integrală sau 3 – 5 felii pâine obișnuită și 50 – 60 g cereale integrale
– 150 – 160 g orez natural sau 200 – 250 g paste integrale sau      200 – 250 g cartofi (fierți!)
– Zilnic 5 porții de fructe și legume (între mese)
 
Criza de timp vs. alimentație sănătoasă

   Este foarte greu să ne împărțim timpul și mai ales să nu optăm pentru  ceva semipreparat sau un meniu cald de la fast-food. Åži toate acestea din cauza vieții agitate pe care o ducem, din cauza stresului, din cauza obiș-nuinței și a comodității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?