Cu puțin timp în urmă, cel mai adesea se consumau germenii de grâu, obținuți în casă sau cumpărați de la magazinele de specialitate. În prezent gama este diversă și germenii pot fi găsiți nu numai în magazine de specialitate, fitoterapeutice, ci și în magazinele alimentare. Germenii se pot măcina pentru a fi mai ușor de consumat și pot fi adăugați în salate, sucuri, cu oarecare atenție pentru a obține un produs final cu gust plăcut.
Germeni de grâu Cresc vitalitatea, au efecte deosebite în afecțiunile degenerative, efecte pozitive asupra pielii.
Germeni de varză Conțin vitamina A, vitamina C, iod, sulf. Se recomandă în anemie, rahitism, tulburări nervoase.
Germeni de linte Surse bogate de vitamina C și fier. Ajută în atrofii musculare, devitalizare.
Germeni de dovleac Deosebit de utili în afecțiunile hepatice, afecțiuni ale prostatei și renale. Conțin cantități importante de zinc.
Germeni de floarea soarelui Eficienți în anorexie sau ateroscleroză.