Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Concurs interjudeţean la Şcoala Tîmboieşti


Åžcoala cu clasele I-VIII din Tîmboiești a găzduit, la finele săptămânii trecute, un concurs de interpretare și recitare poezii eminesciene. Manifestarea a făcut parte din proiectul de parteneriat educațional intitulat „Mihai Eminescu – multiculturalitate și multilingvism”.
La concurs au participat elevi, părinți și cadre didactice de la Åžcoala cu clasele I-VIII „Smaranda Brăescu Hănțești ” din Galați, Åžcoala cu clasele I-VIII  din Tîmboiești, Åžcoala cu clasele I-VIII Coroteni, comuna Slobozia Bradului, Åžcoala cu clasele I-VIII „Åžtefan cel Mare și Sfânt” Suraia și Grupul Åžcolar „Grigore Gheba” din Dumitrești. Programul a fost structurat în trei momente și anume: recitare-interpretare copii de la toate școlile, moment artistic pregătit de reprezentanții Åžcolilor Tîmboiești, Slimnic și Dumitrești și premierea câștigătorilor. „Acest proiect are ca principal obiectiv cunoașterea personalității complexe, a vieții și a operei marelui nostru scriitor Mihai Eminescu, cunoscut atât în cultura română cât și în cea universală. Mulțumesc tuturor cadrelor didactice care au coordonat și îndrumat elevii școlii noastre la toate momentele prezentate în concurs, respectiv Elena Pleșea, Paula Rădulescu, Aurica Guțu, Maria Neagu și nu în ultimul rând celui care a implementat acest proiect la școala noastră, profesorul George Panțică”, a spus Mihaela Simion, directorul școlii gazdă.
De menționat este faptul că 87 de elevi au fost înscriși în concurs, iar 25 dintre aceștia au obținut premiile I, II și III. Ceilalți au primit diplome de participare.
Proiectul va continua până în luna iunie a acestui an, activitățile urmând a se desfășura în școlile partenere. Proiectul se va finaliza cu o excursie tematică la Ipotești, locul de naștere al poetului nepereche. „Am avut deosebita onoare ca printre invitații de seamă care au acceptat să fie prezenți în juriu, să fie primarul comunei Tîmboiești, Daniela Mihalcea, care a fost și președintele juriului. Activitatea a fost primită cu deosebit interes de către toate cadrele didactice îndrumătoare”, a spus profesorul George Panțică, inițiatorul proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?