GALERIE FOTO: Vuvuzelele au cântat prohodul actualei puteri


Aproximativ 1.500 de persoane înarmate cu vuvuzele, fluiere și talăngi au protestat, aseară, în Piața Unirii din Focșani. Sunetul asurzitor al instrumentelor de suflat a fost acoperit doar de lozincile scandate de protestatari. Aceasta este a patra zi consecutiv când au loc astfel de manifestații la Focșani. Protestatarii și-au dat întâlnire, din nou, în această după amiază, de la  ora 17.00,  în Piața Unirii pentru a continua acțiunile de protest antiguvernamentale și antiprezidențiale.

Vuvuzelele, fluierele, talăngile și trompetele au fost instrumentele de suflat pe care, începând de aseară, protestatarii   le-au folosit în cadrul manifestațiilor din Piața Unirii. O mare parte din cei aproximativ 1.500 de vrânceni au venit înarmați cu instrumente de suflat. Protestatarii au susținut că dacă vor folosi vuvuzele poate că așa mesajul lor va ajunge la Palatele Cotroceni și Victoria. „Folosim vuvuzele, fluiere, trompete și orice instrumente de suflat pentru a ne face auziți de Băsescu și Boc. Așa cum tradiția spune că la sfârșit de an, duhurile rele și anul vechi sunt alungate cu sunete puternice de talăngi și fluiere, tot așa noi vrem ca la sfârșitul acestei dictaturi, să îi alungăm pe Băsescu și Boc”, ne-a spus unul dintre protestatari.
Cei 1.500 de protestatari au scandat lozinci antiprezidențiale și antiguvernamentale precum: „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul Boc”, „Jos dictatorul”, „Alegeri anticipate, nu alegeri comasate”, „Să plece din țară”. Manifestanții au purtat pancarte pe care se putea citi: „Moarte dictatorului Băsescu”, „Ieși afară javră ordinară”, „Demisia”, „Jos Guvernul Boc”, „Sănătate pentru toți, nu pentru hoți”, „În stradă, România!”, „Jos mafia” și „Jos dictatorul!”, „Vrem alegeri anticipate!”.
Åži de această dată protestatarii au adus mai multe cruci pe care scria „Guvernul Băsescu” și o coroană pe care se aflau pozele președintelui Traian Băsescu, premierului Emil Boc și ministrului Dezvoltării, Elena Udrea.
„Suntem aici pentru o schimbare. Situația este destul de gravă în ultima perioadă. Nemulțumiri au toate categoriile sociale așa că dacă vom face front comun vom avea și izbândă. Începând de la pensionari, profesori și medici, nemulțumirile sunt în masă. Poate va fi o nouă Revoluție și poate vom avea o țară mult mai bună decât cea din ultima perioadă. În primul rând, trebuie schimbat partidul care ne conduce. Ar fi bine să uităm de culoarea politică și să facem un Guvern de tehnocrați. În Å¢ara Românească sunt cetățeni cu ca-lități deosebite, intelectuali, care pot face față la toate problemele”, spune Nicolae Pavel.

„Vrem să schimbăm acest guvern corupt și incompetent”

Oamenii spun că au venit în Piața Unirii pentru a protesta deoarece nu mai cred în minciunile spuse de guvernanți, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a înfometa poporul.
Stoica Burcă are 67 de ani și este pensionar. El protestează pentru că „hoții de la PDL” i-au tăiat din pensie. Acesta spune că protestează și în numele celor care se află în situația sa, dar și în numele celor care „nu au o bucată de mămăligă pe masă”. „Sunt aici pentru că vreau să fiu solidar cu cei care protestează. Măsurile luate de acest Guvern m-au afectat foarte mult pentru că sunt pensionar și mi-a luat din pensie. Nu e normal să faci așa ceva cu cei care au muncit pentru țara asta. Vrem să schimbăm acest guvern corupt și incompetent cu un  guvern format din oameni profesioniști și corecți care nu vor mai uita că rolul lor este să ne apere interesele și să ne asigure condiții decente  de trai. Voi participa la toate acțiunile de protest, poate se va schimba ceva. Asta e dorința noastră, să scăpăm de acest guvern”, a spus Stoica Burcă.
Vasile Robu crede că a ajuns în situația de a nu-și mai putea întreține familia din cauza măsurilor luate de Guvernul Boc. El vrea schimbarea președintelui Bă-sescu și a guvernului său „de marionete”. „Sunt aici pentru a-mi cere drepturile. Avem copii, avem familie și nu avem cu ce să ne întreținem. Pentru că cei care sunt în fruntea țării se fac vinovați de toate aceste nenorociri vrem să schimbăm Guvernul, inclusiv președintele. Sunt la a cincea zi de protest și o să vin în continuare până pleacă Guvernul și președintele. Am ajuns ca după 20 de ani de la revoluție să nu avem ce da de mâncare copiilor”, spune Vasile Robu.

România nu are viitor fără sănătate și învățământ

Oamenii spun că puterea pedelistă a distrus învățământul și sănătatea, domenii fără de care România nu mai are niciun fel de viitor. „Nu mai putem suporta ceea ce ne fac Băsescu și Guvernul lui. Am venit aici pentru că vrem să plece Băsescu și toată clica lui de hoți aflată în fruntea Guvernului. Au distrus învățământul, au distrus sănătatea, agricultura și au trimis în șomaj sute de mii de români. Vrem  să fie schimbați toți acești hoți și să fie pedepsiți pentru că au distrus această țară”, ne-a spus Ionel Nicolae.
Bărbatul crede că singura soluție este ca românii să înțeleagă că trebuie să meargă cu sutele de mii în Piața Universității pentru a protesta până când „hoții vor pleca de la putere”. „Toți românii trebuie să înțeleagă că trebuie să iasă în stradă și să protesteze. Să iasă o sută de mii în fața Parlamentului, o sută de mii în fața Guvernului, o sută de mii în fața Senatului. Să iasă cu sutele de mii și în marile orașe, pentru că altfel nu avem nicio șansă să scăpăm de hoții de la putere”, mai spune Ionel Nicolae.

Proteste în fața sediului PDL

După aproximativ o oră de scandări, cei aproximativ 1.500 de protestatari au plecat din Piața Unirii spre sediul PDL. Timp de o jumătate de oră, protestatarii au scandat lozinci antiprezidențiale, antiguvernamentale și anti PDL în fața ușilor închise. „Jos Băsescu”, „Jos PDL”, „Să plece dictatorul”, au fost doar câteva din lozincile scandate de oamenii nemulțumiți. „Protestăm pentru că vrem un trai mai bun pentru copiii noștri, pentru noi și pentru părinții noștri. Vrem să scăpăm de aceste jigodii care ne-au subjugat. Vrem să se schimbe totul, să cadă Guvernul în frunte cu președintele și aliații lui. Mi-au luat 25% din salariu și alte drepturi în condițiile în care au încurajat și au susținut scumpirea produselor alimentare, a carburanților, a electricității și a tuturor serviciilor. Nu mai avem cu ce plăti toate astea și nu mai avem cu ce trăi. Vrem să scăpăm de dictatura băsisto-pedelistă”, a strigat Alexandru Iordache.

Manifestațiile continuă

Vrâncenii nu vor să se oprească aici. Ei vor să iasă în stradă în fiecare seară, timp de 30 de zile. Autorizația de organizare a mitingurilor de protest a fost obținută de Asociația pentru Mediu, Organizare Regională și Formare.  Seară de seară, oamenii vor să se adune în Piața Unirii și să mărșăluiască până la sediul PDL, între orele 17.00-22.00. Protestatarii și-au dat întâlnire, din nou, în această după amiază, de la ora 17.00, în Piața Unirii pentru a continua acțiunile de protest antiguvernamentale și antiprezidențiale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here