VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Focşănenii au cerut demisia Guvernului şi a lui Traian Băsescu

12
3835


 

Aproximativ 300 de focșăneni s-au adunat, duminică după-amiază, în Piața Unirii, din Focșani, pentru a cere demisia Guvernului Boc și a președintelui Traian Băsescu. Manifestanții au purtat o cruce pe care scria „Guvernul Băsescu” și o coroană pe care se aflau pozele președintelui Traian Băsescu, premierului Emil Boc și ministrului Dezvoltării, Elena Udrea, și pe care scria „Sincere condoleanțe”. Protestatarii și-au dat, din nou, întâlnire, în această după amiază, la ora 17.00, în Piața Unirii, pentru a continua acțiunile de protest anti guvernamentale și antiprezidențiale.

Focșănenii adunați, ieri după-amiază, în Piața Unirii, au scandat: „Jos Băsescu!”, „Jos Guvernul!”, „Hoții!”, „Focșăneni, alăturați-vă nouă!”. Ei au purtat o cruce pe care scria „Guvernul Băsescu” și o coroană pe care se aflau pozele președintelui Traian Băsescu, premierului Emil Boc și ministrului Dezvoltării, Elena Udrea, și pe care scria „Sincere condoleanțe”.  
Protestatarii au avut pancarte pe care scria: „Jos Guvernul Boc”, „Sănătate pentru toți, nu pentru hoți”, „În stradă, România!”, „Arafat!”, „Jos mafia” și „Jos dictatorul!”, „Vrem alegeri anticipate!”, „Medicii în țară, javrele afară!”. Nu au lipsit nici ironiile tinerilor la adresa Guvernului Boc, dar și faptul că cei care folosesc rețelele de socializare nu vor să mai audă de Guvernul Boc și Traian Băsescu. „Bunica mea are mai mulți prieteni pe Facebook decât Boc”, scria pe o pancartă purtată de o tânără.
Unul dintre protestatari a ținut să-i „dedice” câteva versuri președintelui Traian Băsescu. „Am ieșit în stradă ca să-l suspendăm pe acest nemernic Traian Băsescu, care a înfometat țara și a dus poporul de râpă. Nici după cele două Războaie Mondiale poporul nu a dus-o așa de rău. Am și câteva versuri pentru el «Măi Băsescule Traian ne-ai dus țara la maidan. Băsescule fii cuminte, că nu-ți termini mandatul de președinte». Nu se poate așa ceva, ca un popor de intelectuali, profesori, artiști să se sinucidă din cauza Guvernului Boc și a lui Traian Băsescu. În ce țară trăim? Nu putem trăi decent”, a spus Aurelian Andrieș.

„Este mai rău ca înainte de ’89”

Un alt protestatar a precizat că acest guvern a nenorocit oamenii și că pedeliștii au grijă ca Udrea să-și ia poșete scumpe. „Acest om a distrus țara și pe locuitorii ei. Sunt niște nenorociți cei care ne guvernează. Am ieșit în stradă pentru că nu mai putem suporta sărăcia și umilința la care ne-au supus Guvernul Boc și președintele. Åžtiu să facă numai nenorociri, vor să ne omoare. Trebuie să se întâmple ceva în țara asta și să plece ăștia de la putere. Ne-au luat și ultima bucățică de pâine de la gura copiilor ca să aibă Udrea bani de poșete scumpe. Suntem solidari cu colegii noștri de la București și din toate județele țării. Trebuie să ieșim în stradă pentru că altfel nu se schimbă nimic în țara asta. Alegerile anticipate ar rezolva problemele românilor. Este cumplit ceea ce se întâmplă și este mai rău ca înainte ’89, atunci aveam ce mânca, acum nu mai avem”, a spus Radu, unul dintre protestatari.
Oamenii s-au mai plâns că nu mai au ce să le dea de mâncare copiilor după ce Guvernul Boc a tăiat pensii, salarii, indemnizații și a scumpit tot ce putea scumpi. „Nu se mai poate trăi în țara asta și dacă nu ieșim în stradă, o să murim de foame. Trebuie să se schimbe ceva. Ne-au nenorocit Băsescu și cu ai lui. Nu mai avem ce să le dăm de mâncare copiilor din cauza lor. Ei vor numai binele lor nu și binele poporului. Să nu uite Băsescu că poporul l-a ales, nu Udrea și cu Boc. Au des-ființat spitale, au tăiat pensii și salarii, au mărit taxele și multe altele. Cum să mai putem trăi în așa condiții. Își bat joc de noi. Păcat că oamenii nu au curajul să iasă în stradă și să-și ceară drepturile”, a spus Emil, un alt protestatar.

Protestul s-a desfășurat fără incidente

Acțiunea spontană de protest a durat timp de două ore și nu au fost semnalate incidente. Jandarmii au fost și ei în Piața Unirii pentru a interveni în caz de nevoie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, plutonierul adjutant Adrian Costescu, potestatarii au fost pașnici și nu au fost incidente. „La Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea nu s-a solicitat nicio autorizare a acestei adunări spontane. Noi am venit în sprijinul subofițerului carte se află la punctul de acces în Prefectură. Nu au fost incidente nedorite și sperăm nici să nu fie”, a spus plutonierul adjutant Adrian Costescu.
Protestatarii și-au dat, din nou, în această după amiază, de la ora 17.00, întâlnire în Piața Unirii, pentru a continua acțiunile de protest antiguvernamentale și anti-prezidențiale. Ei au fost îndemnați să vină cu oale în care să bată cu linguri pentru a-și arăta și în acest mod, nemulțumirea față de actuala putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here