Salma Hayek va primi Legiunea de Onoare

0
1431


Actrița mexicană Salma Hayek, în vârstă de 45 de ani, va primi Legiunea de Onoare din partea preșe-dintelui francez Nicolas Sarkozy, în cadrul unei recepții oficiale ce va fi organizată la Palatul Elysée din Paris, în prima parte a acestui an.
Salma Hayek, căsătorită cu omul de afaceri francez Francois-Henri Pinault, cu care are o fiică, Valentina, în vârstă de patru ani, va primi Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, informează contactmusic.com.
Printre personalitățile din cinematografie care au fost recompensate în trecut cu aceeași distincție se numără Robert Redford, Clint Eastwood și Robert De Niro.
Actrița mexicană nu va merge singură la ceremonia de înmânare a medaliei, întrucât socrul ei, magnatul Francois Pinault va fi ridicat în cadrul aceleiași ceremonii la rangul de Înalt Ofițer al Legiunii de Onoare.
Legiunea de Onoare a fost înființată de generalul francez Napoleon Bonaparte în 1802 cu scopul de a recompensa serviciile deosebite aduse Franței. Spre deosebire de Ordinul Imperiului Britanic, care este acordat doar cetățenilor britanici, Legiunea de Onoare poate fi acordată și cetățenilor străini.
Salma Hayek este una dintre cele mai exotice frumuseți de la Hollywood. Ea a fost nominalizată la Oscar pentru portretul pictoriței mexicane Frida Kahlo din „Frida” (2002). Salma Hayek este producătorul executiv al celebrului serial de televiziune ame-rican „Betty cea urâtă din New York”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here