Cetăţenii moldoveni petrec Crăciunul pe rit vechi

0
1052


Traficul rutier prin Vama Albița a crescut considerabil, marți dimineață, iar persoanele care vor să intre în România așteaptă mai mult de două ore, majoritatea celor aflați în vamă fiind cetățeni moldoveni care vin în România pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi. Autoritățile de frontieră vasluiene se confruntă cu o nouă aglomerație în Vama Albița, unde traficul rutier a crescut considerabil odată cu reîntoarcerea cetățenilor moldoveni la muncă în spațiul Uniunii Europene sau cu venirea acestora în România pentru a-și petrece sărbătorile pe rit vechi.
Pentru a evita blocarea punctului de trecere a frontierei, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui a decis să transforme două din cele patru porți de ieșire din țară tot în puncte de intrare. „În momentul de față sunt deschise șase porți de intrare în România, din totalul celor opt câte există în Vama Albița. Chiar și așa, timpii de așteptare pentru cei care intră în țară sunt și de 120 de minute, cozile în punctul de trecere a frontierei fiind până pe podul de peste râul Prut. Este o aglomerație specifică acestei perioade a anului, ținând cont că mulți cetățeni din țara vecină vin în România să-și petreacă sărbătorile pe rit vechi”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.
Potrivit sursei citate, aglomerația în Vama Albița se va menține și în următoarele zile, în condițiile în care Crăciunul pe rit vechi este sărbătorit de cetățenii moldoveni în 7 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here