Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Zece metode de a diminua sarea şi zahărul din dietă


Faptul că excesul de zahăr sau de sare în alimentație poate duce la probleme de sănătate grave nu este un secret; totuși, diminuarea cantității acestora nu înseamnă neapărat o mâncare fadă.
Site-ul specializat allyou.com prezintă zece metode prin care mâncarea nu își pierde gustul, ci devine mai interesantă, odată cu renunțarea la o parte din cantitatea de sare sau zahăr.

1. Eliminați sarea din conservele de legume, ton sau pui. Dacă acestea sunt deschise și conținutul lor este așezat sub jet de apă, cantitatea de sodiu din ele se va dimi-nua cu 40%.

2. Adăugați condimente în timp ce gătiți. De exemplu, prăjiți legumele în câteva linguri de ulei, suc de lămâie, puțină sare și un praf de piper. Prăjiți-le 15-20 de minute, timp în care amestecați.

3. Dacă puneți puțin cimbru uscat în omletă, nu veți mai simți nevoia să adăugați sare atunci când o mâncați, ea fiind deja destul de aromată.

4. Reduceți condimentele din taco. În cazul cutiilor de semipreparate de taco, puneți doar jumătate din condimentele din cutie și completați cu pudră de chili, pudră de ceapă și chimion.
5. Folosiți sos de spaghete mai puțin sărat. Luați două borcane cu sos de spaghete, unul cu cantitatea de sare cu care sunteți obișnuiți, altul, mai puțin sărat. Faceți un amestec din cele două, reducând în timp cantitatea de sos sărat.

6. Îndulciți-vă micul dejun adăugând fructe uscate în cerealele pe care le mâncați.

7. Pentru gofre, înlocuiți siropul cu un sos din zmeură proaspătă. Pentru sosul de zmeură aveți nevoie de o cană cu fructe și o linguriță de scorțișoară. Zmeura și scorțișoara se fierb până când se îngroașă.
8. Pentru a face orezul mai aromat, puteți adăuga un baton de scorțișoară, un praf de cardamon sau un vârf de praf de ghimbir în apă, înainte ca aceasta să fiarbă.

9. La rețetele pentru desert, înlocuiți jumătate din cantitatea de zahăr necesară cu piure de fructe. Piureul poate fi făcut în casă sau se poate folosi piure de fructe pentru bebeluși, din comerț.

10. Legumele pot avea arome inedite, dulci, dacă sunt combinate cu un condiment potrivit. Astfel, morcovii pot fi gătiți cu ghimbir, piureul de cartofi dulci, cu scorțișoară și spanacul, cu un praf de nucșoară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?