Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Ce trebuie să faceţi în caz de accident auto


Numărul accidentelor de circulație cu autor necunoscut a înregistrat o ușoară creștere. În ultima vreme, polițiștii vrânceni s-au confruntat cu astfel de incidente, dar în cel mult o zi au reușit să-i identifice pe autori.
În acest moment, la nivelul IPJ Vrancea, un singur accident a rămas nesoluționat. Este vorba despre un accident mortal produs luna trecută, în apropiere de limita cu județul Bacău. Atunci, un bărbat din Adjud a fost găsit decedat pe DN2 E85. Necropsia a arătat că victima a fost călcată de mai multe mașini, dar și că, în momentul accidentului, aceasta era întinsă pe șosea. Polițiștii fac și acum cercetări pentru a afla ce mașini l-au lovit pe bărbat. Nu de puține ori, cetățenii au arătat că nu știu cum să reacționeze atunci când sunt implicați în astfel de incidente. De aceeea, oamenii legii vin cu câteva sfaturi utile atât șoferilor cât și victimelor.
În cazul în care un șofer este implicat într-un accident de circulație acesta trebuie să se asigure că nu sunt victime. „Trebuie să se țină cont de faptul că de multe ori persoanele implicate în accidente nu reclamă vătămări imediat după producere și, deși, nu solicită ambulanța la fața locului, se prezintă ulterior la unitatea de primiri urgențe. În alte cazuri, persoanele implicate sunt sfătuite de rude sau alte persoane să meargă la spital. În toate cazurile în care o persoană implicată într-un accident de circulație ajunge la spital, imediat sau ulterior după producerea accidentului, chiar dacă medicii confirmă că nu sunt probleme de sănătate și nu se justifică internarea, suntem în situația unui accident de circulație cu victimă”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Rutiere.
În astfel de situații, conducătorii auto vor fi trași la răspundere penală pentru părăsirea locului faptei, fără încuviințarea organelor de poliție.
Totodată, dacă există suspiciunea că una dintre persoanele implicate în accident a fost rănită, șoferii trebuie să anunțe poliția și să aștepte până când oamenii legii ajung la locul faptei. Poziția autovehiculelor nu trebuie schimbată, iar urmele nu trebuie șterse.

Åži șoferii care sunt implicați într-o tamponare au obligații

Åžoferii care sunt implicați într-o tamponare trebuie să se prezinte în termen de 24 de ore de la producerea accidentului la unitatea de poliție competentă pentru întocmirea documentelor de constatare. De asemenea, trebuie să fie încheiată constatarea amiabilă de accident. Aceste re-guli sunt valabile numai în cazul în care nu au existat victime în urma accidentului și nu au fost implicate mai mult de două autovehicule.
Victimele accidentelor rutiere nu reușesc să rețină prea multe date cu privire la șofer sau la mașina care i-a lovit. Este important să rețineți marca, tipul, culoarea, numărul de înmatriculare al maținii, chiar și parțial, inscripții pe autovehicul, nume de firme, simboluri și altele. Polițiștii spun că este important ca persoanele implicate în accidente să rețină cu ce era îmbrăcat șoferul,  aspectul fizic al acestuia sau orice alte elemente care ar putea duce la identificarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?