VIDEO ȘI GALERIE FOTO: Patronii au licitat mii de lei la Balul de Caritate organizat de Clubul Rotary

9
10257


 

Oameni de afaceri, medici, șefi de instituții deconcentrate sau reprezentanți ai administrației publice au participat, sâmbătă seara, la Balul de Caritate organizat de Clubul Rotary Varana Focșani. Afaceristul Liviu Jitea a licitat cea mai mare sumă, 3.800 lei, pentru un tablou de Elena Bîrhală. Sumele strânse vor fi folosite pentru renovarea și modernizarea unei săli de nașteri de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani.

Lumea bună a Focșaniului a fost prezentă, sâmbătă seară, la Balul de Caritate organizat de Clubul Rotary Varana Focșani la Hotel Fashion Center. Nu au lipsit invitați de la alte cluburi din țară și chiar din Grecia. Afaceristul Liviu Jitea a licitat cea mai mare sumă, 3.800 lei, pentru un tablou de Elena Bîrhală.
Evenimentul caritabil a fost un bun prilej pentru doamne de a-și etala ținutele de seară. Petrecerea s-a terminat spre dimineață, atmosfera fiind întreținută de MC Wilmark și trupa lui de dans.
Fondurile strânse vor fi folosite pentru renovarea și moder-nizarea unei săli de nașteri de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Președintele Clubului Rotary Varana Focșani, medicul Laurențiu Bodolan, a arătat că prin această inițiativă, se dorește oferirea unor condiții prietenoase mamelor care nasc la Spitalul Județean. „Comunitatea nu este o entitate abstractă ci un organism viu, alcătuit din membrii ei. Ajutorul acordat de fiecare dintre noi se răsfrânge asupra familiei din care facem parte”, a afirmat acesta.
Costurile estimate pentru modernizarea sălii de nașteri de la Spitalul Județean se ridică la peste o sută de mii lei, adică peste un miliard lei vechi. Banii vor fi asigurați atât din evenimentele caritabile cât și din sponsorizări ale oamenilor din me-diul de afaceri vrâncean. „Vrem să reabilităm o sală de nașteri de la Spitalul municipal «Sfântul Pantelimon» și sper ca până la sfârșitul anului viitor să strângem fondurile necesare, să putem finaliza această acțiune. Suma estimată acum depășește o sută de mii de lei. Va fi o reconstruire în totalitate a unei săli de nașteri, de la paviment, pereți, echipament medical necesar, totul va fi nou”, a afirmat medicul Laurențiu Bodolan, președintele Clubului Rotary Varana Focșani.
Potrivit acestuia, în viitor, se dorește implicarea unor fundații internaționale pentru asigurarea de condiții cât mai bune mamelor internate în spitalul din Focșani.
Printre obiectele care au fost achiziționate la evenimentul ca-ritabil s-au aflat picturi donate de artiștii Liviu Nedelcu și Elena Bîrhală, dar și poșete create de designerii Mihai Albu și Mihaela Glăvan. 

Opt proiecte caritabile în 2011

În 2011, rotarienii focșăneni s-au implicat în 8 proiecte caritabile. Cel mai important a fost reconstrucția Centrului de zi „Dănuț”, unde au fost folosite fondurile strânse la Balul de caritate „Împreună, pentru viitorul comunității”, din decembrie 2010, dar și donațiile membrilor. A fost amenajată o sală multimedia și au fost instalate echipamente electrice, termice, s-au făcut finisaje interioare și au fost cumpărate echipamente electronice.
Tot în 2011, Clubul Rotary Varana din Focșani, alături de Clubul Rotary Iași și Fundația „Save a Child´s Heart”, a oferit ajutor material pentru doi dintre copiii care suferă de grave probleme cardiace congenitale. Operațiile au fost rea-lizate într-o clinică din Israel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here