Locurile de parcare au pus dintotdeauna probleme, atât autorităților cât și șoferilor. Dacă unii și-au găsit mașinile zgâriate, alții au trebuit să meargă la vulcanizare pentru că vreunul dintre vecini s-a supărat că i-a fost ocupat locul de parcare. Nu vorbim despre cele rezervate printr-un contract cu primăria, ci de cele rezervate tacit, la mica înțelegere.A
Un focșănean, pe nume Gigi Lupu, a trimis o reclamație reprezentanților Primăriei Focșani, prin care cere ca persoanele care au cumpărat garaje, să nu mai beneficieze și de locuri de parcare, în fața blocului ori în altă parte. Bărbatul susține că proprietarii de garaje și-au amenajat spații de depozitare în interior, iar mașinile stau parcate tot în plină stradă. „În spatele blocului unde locuiesc, este o parcare. Proprietarii de garaje, care au garajele pentru a parca mașinile în ele, pe lângă faptul că susțin că au dreptul la 12 metri cu tot cu garaj, mai ocupă și alt loc de parcare. Ce măsuri se pot lua pentru cei cu garaje, care ocupă și locul altei mașini?”, întreabă Gigi Lupu.
În Focșani, au fost semnate, până în prezent, nu mai puțin de 600 de contracte de închiriere pentru locuri de parcare. Zonele din oraș unde a început procedura de închiriere sunt Sud, Gară, Bulevardul Unirii și Åcoala nr.9 „Åtefan cel Mare”. Gelu Bîrhală, responsabil cu locurile de parcare din municipiu, susține că cei care au garaje sau curți nu vor putea beneficia de un alt loc de parcare. „Ei trebuie să depună o declarație pe propria răspundere, prin care să arate dacă au sau nu garaj sau curte. Declarația ajunge la Serviciul de Taxe și Impozite și în cazul în care acolo apare cu garaj, contractul se anulează”, a explicat Bîrhală.
Toți cei care vor un loc de parcare trebuie să treacă pe la Primăria Focșani și să indice zona solicitată. Dacă locul de parcare indicat este cerut de cel puțin două persoane, se declanșează licitația, iar cel care plătește mai mult va obține spațiul.