Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că din punctul său de vedere, scrisoarea președintelui Traian Băsescu transmisă președintelui Senatului, Mircea Geoană și al Camerei Deputaților, Roberta Anastase, privind urgentarea adoptării proiectului legii asistenței sociale și a celei privind statutul judecătorilor și procurorilor, ar trebui trimisă parlamentarilor de la Putere care lipsesc din plenul forului legislativ.
âVăd ca pe un semn de ipocrizie, pentru că, repet, noi suntem astăzi prezenți și am și fost, tocmai asta a fost problema, că de fiecare dată noi am fost mai mulți decât cei de la Putere. Președintele ar trebui să adreseze scrisoarea celor care nu au fost prezenți, celor de la putere. Nu cred că domnul Băsescu ne poate cere să votăm cum vrea el, pentru simplul motiv că iată, se împlinesc cinci luni de când împreună cu domnul Antonescu ne-am aflat la Cotroceni, singura consultare din acest an organizată de președintele țării și când am propus un Comitet Tripartid – Putere- Opoziție- Banca Națională a României, ca să putem să votăm acele legi pe care eventual, necesitatea economică și realitatea ni le impune. N-am primit absolut nici un răspunsâ, a afirmat Ponta.
Liderul PSD a mai spus, glumind, că, din punctul său de vedere, co-respondența dintre Traian Băsescu, Roberta Anastase și Mircea Geoană âeste un secret pentru toți și este greu de înțelesâ. âSă fim se-rioși, este un circ ieftin, îi scrii lui Geoană care este plecat cu treburi familiale și îi scrii lui Anastase, care se știe cât de dur se opune măsurilor președintelui și trebuie s-o convingi pe Roberta Anastase?. (…) Ca de obicei domnul președinte Băsescu ne consideră pe toți mult prea puțin dotați intelectualâ, a mai spus liderul PSD.
În ceea ce privește Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor, Ponta a afirmat că, din punctul său de vedere, nu se poate reveni asupra unei legi picate la Senat. âExistă în acest moment o lege care prevede foarte clar cum se promovează judecătorii la Curtea Supremă. Domnul președinte Băsescu vrea să schimbe legea ca să aibă controlul politic asupra promovării unor procurori de la DNA la Curtea Supremă, în așa fel încât în 2012, anul alegerilor, să aveți din nou al nu știu câtelea episod din comedia – âtragem în țepe corupțiâ, adăugat Ponta.