Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Soia în procesul de slăbire


Puțini știu faptul că soia este o plantă cu efecte deosebite asupra procesului de slăbire. O serie întreagă de cercetări a arătat faptul că soia ajută la slăbit deoarece proteinele din soia au un conținut scăzut de grăsimi.
Soia poate fi folosită într-o dietă, având o serie întreagă de proprietăți:
– Proteinele aflate în soia dau senzația de sațietate pentru un timp mai îndelungat. Recente studii arată că substanțele aflate în soia înlesnesc transmiterea mesajului de sațietate de la stomac către creier. Soia reduce senzația de foame care poate apărea între mese și după ora 6 seara.
– Conținutul de carbohidranți în soia este foarte scăzut, de aceea soia poate intra atât în compoziția dietelor bogate în proteine cât și în compoziția celor cu conținut scăzut de carbohidrați. Proteinele care se găsesc în soia au un index glicemic scăzut. Consumul de soia nu ridică rapid nivelul glicemiei după ce a fost consumată, ceea ce previne supra secreției de insulină. Proteinele aflate în soia susțin eforturile fizice și psihice oferind energia de care are nevoie organismul. Aminoacizii din soia joacă rolul de combustibil ce produce energia de care are nevoie organismul. Soia elimină anumiți hormoni anabolizanți care ajută la formarea mușchilor, mărind rezistența organismului în timpul efortului fizic. Soia ajută la recuperarea organismului după epuizarea fizică menținând sănătatea sistemului cardiovascular. Soia ajută organismul în lupta cu radicalii liberi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?