Amy Winehouse a murit pentru că a băut prea mult alcool. Potrivit analizelor efectuate de medicii legiști, ea avea o alcoolemie de 4,16 la mie. Ancheta asupra morții cântăreței Amy Winehouse a stabilit că a fost âmoarte accidentalăâ, survenită în urma abuzului de alcool. La autopsie s-a descoperit o alcoolemie de cinci ori mai mare decât limita care definește conducerea în stare de ebrietate în Anglia. âA consumat o asemenea cantitate de alcool – avea 416 mg/dl de sânge -, încât consecința involuntară a fost moartea ei subită și accidentalăâ, a spus Suzanne Greenway, însărcinată cu anchetarea împrejurărilor în care a murit cântăreața. Ancheta a confirmat ipoteza unui șoc apărut ca efect al consumului excesiv de alcool după o perioadă de abstinență. Cântăreața fusese avertizată de medic asupra riscului mortal pe care-l prezintă alternanța perioadelor de consum de alcool și abstinență. Însă ea credea că âva trăi veșnicâ, ca mulți alți tineri, a spus tatăl ei într-un interviu la o televiziune americană. Potrivit unor martori, Amy Winehouse nu pusese gura pe alcool toată luna iulie, însă vineri, 22 iulie, a început din nou să bea. A doua zi a fost găsită moartă în pat, la locuința ei din Camden (nordul Londrei). Avea 27 de ani.