Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Elevi experţi în activitatea de barman şi ospătar


Elevii de clasele a IX-a și a X-a, dar și profesorii care s-au implicat în derularea proiectului „Tehnici de servire în restaurant, bar si banqueting”, desfășurat la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Focșani, au fost răsplătiți cu certificate, oferite de expertul și partenerul german Hans Berger. Vreme de trei săptămâni, elevii au avut posibilitatea să învețe și totodată să experimenteze tainele artei culinare, avându-l drept îndrumător pe unul dintre cei mai pricepuți maeștri culinari germani. Activitățile s-au desfășurat în laboratorul nou de alimentație publică al Colegiului focșănean, care este alcătuit din bucătărie, patiserie, restaurant și bar. Elevii au învățat de la expertul german care sunt secretele unei serviri exemplare în restaurant, au exersat servirea „ca la carte”, dar și organizarea unei mese festive. Pe lângă  disciplina tipic germană impusă de Hans Berger, elevii au avut ocazia să cunoască un profesor exemplar și un bun pedagog.
De asemenea, elevii au învățat și elemente legate de istoria barului, așa cum a fost el creat de americani, dar și mici secrete culinare în spiritul bucătăriei internaționale ori cum se realizează, într-o echipă perfect coordonată, servirea la o masă festivă. Cuvintele de ordine au fost disciplina și spiritul de echipă, impuse de Berger, care are o activitate de 60 de ani în restaurante celebre din Elveția și Germania. „Dincolo de beneficiile acestei colaborări atât pentru elevi cât și pentru profesori, sperăm că am câștigat, în persoana domnului Hans Berger, un prieten și că vom putea continua activități similare și în viitor”, a declarat Mihaela Horeangă, directorul Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” din Focșani.
Ultima săptămână a fost specială pentru elevii clasei a XI-a E, care au desfășurat alături de expertul german, activități specifice restaurantului și barului. Ei au pregătit și servit preparate, cu respectarea etichetei marilor restaurante. Totodată, au realizat și cele mai bune și aspectuoase cocktail-uri. Pe lângă atestatele pe care le-au primit elevii și profesorii, Berger, președinte-senior al unei asociații de profesioniști în acest domeniu din Germania, a oferit un certificat de apreciere Colegiului Tehnic „Gh. Asachi”, pentru eforturile de a instrui elevii în domeniul alimentației publice. Proiectul „Tehnici de servire in restaurant, bar si banqueting”, desfășurat la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” din Focșani, a beneficiat de finanțare din fonduri nerambursabile germane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?