Broccoli este o legumă foarte sănătoasă, care a devenit din ce în ce mai îndrăgită și mai des întâlnită în grădinile noastre sau în meniurile pe care le preparăm. Iar acest lucru nu este unul rău, deoarece broccoli conține foarte multe vitamine și substanțe nutritive foarte sănătoase pentru organismul nostru. Istoria acestei legume este cu atât mai interesantă cu cât câteva personaje istorice au luat parte la răspândirea și înmulțirea acesteia. Spre exemplu, regina Franței Catarina de Medici a adus leguma, originară din Asia Mică, din Italia în Franța, unde era recunoscută sub denumirea de „sparanghel italienesc” și care în final a ajuns și peste granițele Angliei. De aici, președintele Statelor Unite Thomas Jefferson a dus aceste legume verzi peste Ocean, în „Lumea Noua”, unde a devenit foarte repede cunoscută.
Substanțe care împiedică răspândirea celulelor canceroase
Broccoli conține foarte multe substanțe minerale (calciu, fosfor, fier, sodiu, potasiu și zinc) și vitamine, precum Vitamina C și caroten. Cercetătorii au descoperit în aceste legume și așa numitele substanțe vegetale secundare, care pot împiedica apariția îmbolnăvirii de cancer.
Majoritatea regiunilor unde se plantează sunt în spațiul mediteranean, în special în Verona.