Ansamblul Cetinița, de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, din Focșani, și Ansamblul Ciobănașul, de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, au câștigat locul II la secțiunea dans popular, în cadrul primei ediții a Festivalului „Vrancea, Plai de Dor”. De asemenea, tot la secțiunea de dans, locul III a fost obținut de ansamblul de la Grupul Åcolar „Grigore Gheba”, din Dumitrești.
La secțiunea soliști vocali, locurile II au fost ocupate de elevii talentați de la Colegiul Național „Unirea” și Colegiul Național „Al. I. Cuza”. Tot elevii de la „Cuza” au reușit să obțină și locul III în cadrul aceleeași secțiuni din concurs.
Trofeul primei ediții a Festivalului „Vrancea, Plai de Dor” a fost obținut însă de copiii de la Palatul Copiilor din Piatra Neamț. Premiul special al juriului a fost acordat elevilor de la Liceul de Transporturi Auto „Bogdan Vodă”, din localitatea maramureșeană Vișeul de Sus. Elevii au fost răsplătiți cu trofee, diplome, dar și coșulețe cu produse tradiționale din Vrancea. Toți cei care s-au implicat în buna desfășurare a Festivalului au fost răsplătiți cu diplome de excelență.
Prima ediție a Festivalului „Vrancea, Plai de Dor” a fost organizată la inițiativa Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani, cu sprijin din partea Inspectoratului Åcolar Județean și Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Vrancea. Festivalul își pro-pune ca și în edițiile viitoare să readucă la viață tradițiile și obiceiurile specifice, dar și tradițiile cele mai frumoase din țară. La ediția de anul acesta au fost prezenți copii talentați, dar și ansambluri folclorice din județele Vrancea, Buzău, Cluj, Maramureș și Neamț.