Vinurile vrâncene, în toată lumea prin „Bachus-2011“

3
1307


Festivalul Internațional al Viei si Vinului „Bachus 2011” este cea mai importantă manifestare care are ca unic scop promovarea vinurilor și a produselor viti-vinicole vrâncene. Ambasadori străini, retaileri, patroni de restaurante, somelieri, degustători își dau întâlnire la „Bachus 2011”. Bugetul destinat organizării Festivalului a fost suplimentat, ieri, cu suma de 130 mii lei. Cel mai important eveniment de profil din România este organizat, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2011, de Consiliul Județean Vrancea, membru al Asociației Regiunilor Europene Viticole. În premieră, organizatorii au pregătit o licitație de vinuri vechi, dar și concursul Miss Podgoreanca.

Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2011” reprezintă cea mai bună oportunitate pentru ca vinurile din Vrancea, cea mai mare podgorie din  România, să ajungă în toată lumea. La manifestarea din acest an au fost invitați și au confirmat prezența ambasadori străini, retaileri, patroni de restaurante, somelieri și degustători. Åži pentru că Vrancea este recunoscută pentru ospitalitate, dar și pentru a se ridica la înălțimea acestui eveniment cu tot ceea ce înseamnă logistică pentru organizarea manifestărilor, bugetul destinat organizării Festivalului „Bachus 2011” a fost suplimentat cu suma de 130 mii lei.
În nota de fundamentare care însoțește proiectul de hotărâre se arată că Festivalul „Bachus 2011” este cea mai bună oportunitate a producătorilor autohtoni de a arăta că „vinurile din Vrancea sunt cele mai bune din România și printre cele mai bune din Europa”. Autoritățile județene au explicat și de ce derulează o amplă campanie de promovare a acestui eveniment. „Această campanie este necesară, mai ales dacă vom corobora rezultatele estimate cu datele statistice ale ultimului an, care arată că exporturile de vin din județul Vrancea au crescut, în special pe piețele din China și Canada. Consi-derăm că exporturile din China au crescut și ca urmare a prezenței delegației Ambasadei Chinei la București la ediția «Bachus 2010»”, se mai arată în nota de fundamentare.

Diplomați și oameni de afaceri străini, interesați de vinurile vrâncene

Printre participanții care au confirmat prezența la „Bachus 2011” se numără ambasadorul Macedoniei, Excelența Sa Ljupco Arsovski, secretarul general al Asociației Regiunilor Europene Viticole, Dominique Janin (Franța), Walter Goetz de la Asociația Frăția Vinului din Austria, directorul general al Ministerului Agriculturii din Suedia, Tomas Dahlman. De asemenea, la manifestări vor participa delegații de oameni de afaceri din Coreea de Sud și Republica Moldova. În premieră, la „Bachus 2011” va avea loc o licitație de vinuri vechi oferite de proprietarii cramelor din județ. Cel mai vechi vin scos la licitație este un Merlot din 1968, din podgoria Odobești, oferit de Beciul SRL.

„Vinurile vrâncene pot fi puse în valoare, la fel ca cele din Franța și Spania”

Președintele Marian Oprișan a declarat că este de datoria sa, în calitate de președinte al Consiliului Județean, să promoveze Vrancea care este cea mai mare podgorie a acestei țări. „Ne batem pentru oameni și pentru interesele lor. Acum este toamnă și trebuie să arătăm Europei întregi că avem vinuri care pot concura cu cele din Chile sau cu cele din Georgia și facem tot ce putem pentru acest lucru. Me-rităm ca vinurile noastre să fie puse în valoare la fel ca cele din Franța, Spania, Chile sau Georgia”, a precizat Marian Oprișan. Åžeful administrației județene a afirmat că „Bachus” este deja un festival de tradiție la care se raportează principalii producători de vinuri din România atunci când își planifică târgurile și expo-zițiile la care își propun să meargă într-un an. „Eu și echipa care organizează «Bachus 2011» vrem ca și distribuitorii de vinuri din România, din Europa, dar și din Asia, în special, să ia în calcul, an de an, vizitele la «Bachus». Åžtiți foarte bine că strategia de dezvoltare a municipiului Focșani, cea a județului Vrancea, fac referire și la crearea unei Burse a Vinului. Nu a fost propunerea noastră, ci sugestia specialiștilor care au întocmit aceste documente”, a precizat Oprișan. El a lansat o invitație către toți vrâncenii pe care îi așteaptă în Piața Unirii, începând de vineri.

Ruslana deschide „Bachus 2011”

Ruslana, câștigătoarea ediției din 2004 a Eurovision va cânta, vineri, în prima zi a Festivalului „Bachus 2011”. Ruslana va aduce pe scena din Piața Unirii nu mai puțin de opt dansatori, iar pe perioada recitalului va schimba patru toalete. Deschiderea Festivalului „Bachus 2011” va fi făcută de către trupa Hypnosis cu un spectacol, ine-dit de lumini și flăcări. Atmosfera va fi încălzită, mai apoi, de artiști consacrați precum Nicolae Furdui-Iancu și ansamblul „Crai Nou”, dar și de către Andra. Seara se va încheia cu un spectacol de laser și un show pirotehnic de excepție. Spectacolul de vineri seară va fi prezentat de către Daniel Buzdugan.
Sâmbătă, spectacolul din Piața Unirii va fi deschis de artiștii Ansamblului „Å¢ara Vrancei”, după care vor urca pe scenă Laura Lavrig&George Rotaru. Ulterior, pe scenă vor cânta Alissia, DJ Sava&Andreea, dar și Compact. Prezentatorul spectacolului de sâmbătă seara va fi Cătălin Măruță.
Ultima zi a Festivalului ca continua show-ul de excepție cu alți artiști ai momentului: Bisky&K-Flow, Hora, Anka (ex. Asia). Seara va fi încheiată de Puya și Connect-R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here