Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Sfaturi pentru stimularea metabolismului şi bunei dispoziţii


Făcând câteva mici ajustări dietei pe care o urmați, puteți să stimulați buna dumneavoastră dispoziție de zi cu zi, dar și metabolismul. Beneficiile nu sunt puține și au o însemnătate uriașă pentru sănătatea generală. În primul rând buna dispoziție vă va ajuta să continuați să urmați pașii dietei, veți fi o persoană mai productivă, cu un respect de sine mult mai mare. Metabolismul este procesul prin care organismul descompune alimentele. Medicii nutriționiști susțin că dacă acesta funcționează corespunzător, veți putea să profitați din plin de bucuriile vieții.
 
1. Încercați să rezistați tentației de a sări peste mese
Ignorând importanța meselor principale zilnice veți avea probleme cu nivelul zahărului din sânge, acest lucru ducând către agitație și letargie. Menținând nivelul optim de zahăr din sânge, veți beneficia din plin de energie. Pentru acest lucru încercați ca pe întreg parcursul unei zile să consumați alimente în cantități mici. Este de preferat să consumați șase mese moderate pe zi în loc de trei foarte bogate.

2. Evitați deshidratarea
Deshidratarea este un alt factor negativ care poate să vă facă să aveți o stare letargică. Încercați ca pe parcursul unei zile să consumați cât mai multă apă. Nu lăsați setea să vă aducă aminte că aveți nevoie de lichide.
 
3. Limitați consumul alimentelor sărace în nutrienți
Încercați cât mai mult să evitați cafeina, carbohidrații rafinați precum zahărul, alcoolul, sarea și alimentele cu un conținut bogat de aditivi deoarece au capacitatea de a diminua eficiența metabolismului. Consumând mulți carbohidrați din categoria menționată mai sus, veți beneficia de un surplus de energie care se va pierde foarte ușor.
 
4. Depuneți un mic efort pentru echilibrarea alimentației
Combinați eficient proteinele, carbohidrații și grăsimile pentru un aport echilibrat de energie. În general, o dietă sănătoasă include un amestec de cereale integrale, fructe și legume. Cu toate acestea, fiecare persoană are nevoi individuale, în funcție de vârstă, sex, activitate fizică, factori de stres și greutate. Pentru a afla care sunt cele mai bune alimente pentru dumneavoastră, consultați un medic nutriționist.
 
5. Păstrați un jurnal alimentar
Unele alimente pot avea efecte negative asupra stărilor dumneavoastră. În loc să vă binedispună și să vă ofere energie, puteți să întâmpinați și stări de iritabilitate sau dureri de cap. Dacă aveți astfel de probleme, cel mai bine ar fi să întocmiți un jurnal cu alimentele care vă fac să vă simțiți cel mai bine.
Alternativ cu o dietă sănătoasă, cel mai bine ar fi să faceți și cât mai multă mișcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?