Ginkgo biloba este cunoscut drept cel mai vechi arbore din lume, documentele vechi de sute de ani certifică faptul că frunzele copacului pagodelor, așa cum mai este denumit, dețin „puteri” vindecătoare.
Proveniența arborelui
Un savant de origine germană a descoperit în Japonia la sfârșitul secolului al XVII-lea arborele Ginkgo biloba. Copacul, care provine de fapt din China, creștea în mănăstirile construite în munți, în temple și palate, unde era cultivat de către călugării budiști, fiind cosiderat de către aceștia ca fiind un arbore sacru. La începutul secolului al XVIII-lea, semințele Ginkgo biloba au fost aduse și în Europa.
Copacul poate atinge peste 30 m înălțime și poate trăi până la 4000 ani. Dovadă faptului că există ceva miraculos în el, se află și astăzi în centrul orașului Hiroshima. În anul 1945, după ce orașul a fost ras de pe suprafața pământului din cauza bombelor atomice, din rămășițele unui copac a ieșit timid un mugure, din care s-a dezvoltat un copac impunător, iar astăzi poate fi văzut și admirat în inima orașului.
Efectele vindecătoare ale Ginkgo biloba
Pentru medicina chinezească, efectele tămăduitoare sunt cunoscute din timpuri străvechi. Atunci, semințele și fructele erau un bun medicament pentru problemele digestive. Astăzi, extrase de Ginkgo biloba se regăsesc în foarte multe preparate farmaceutice. Multe studii confirmă faptul că Ginkgo are o influență pozitivă asupra circulației sanguine, ajută la circulația sângelui prin artere, capilarii și vene.
Ginkgo biloba poate fi găsit sub formă de capsule, tablete, picături sau ceaiuri. Folosirea acestora nu promite un rezultat imediat, ci după câteva săptămâni de tratament.