„Un consum moderat de cafea poate fi benefic pentru sănătate”, a declarat Roger Cook, Directorul Centrului de Informare pentru Åtiința Cafelei din Anglia. Antioxidanții găsiți în cafea includ magneziu și acid chlorogenic, care face parte dintr-o familie de compuși organici naturali. Este un important biosintetic intermediar. Este unul dintre fenolii care se găsesc în cafea. Acest compus, cunoscut ca un antioxidant, încetinește eliberarea glucozei în sânge după masă. Acidul chlorogenic se formează din acidul caffeic și acidul quinic. Până în prezent s-a demonstrat în vitro că acidul chlorogenic și acidul caffeic sunt antioxidanți puternici ce ajută și la reducerea riscului de a avea boli cardiovasculare. Oamenii de știință au descoperit că într-o ceașcă de cafea se găsesc mulți antioxidanți și boabele de cafea sunt o bogată sursă de acid chlorogenic. Deoarece consumul de cafea este benefic pentru organism puteți avea o stare fizică și mentală mai bună cu fiecare înghițitură de cafea pe care o luați, însă aveți grijă să evitați excesele.