„Tradiţie şi spiritualitate pănceană“, o provocare lansată turiştilor

1
1293


Sărbătoarea dedicată Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie al II-lea de la Mănăstirea Brazi este primul eveniment promovat de Primăria Panciu prin proiectul „Tradiție și spiritualitate pănceană”. Proiectul își propune să promoveze obiectivele cu valoare identitară din orașul Panciu și are o valoare de 998.218 lei.

Primăria Panciu a organizat, vineri, la Casa de Cultură, o conferință de presă în care a fost prezentată desfășurarea evenimentelor din cadrul proiectului „Tradiție și spiritualitate pănceană”, cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regio-nală, în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013 , Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul major de intervenție 5.3 „Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică”.
Evenimentul a fost deschis de primarul Ion Petre, care a declarat că, prin „Tradiție și spiritualitate pănceană”, autoritățile locale și-au propus să promoveze obiectivele cu valoare identitară din orașul Panciu.
„Proiectul a plecat de la ideea promovării principalelor atracții turistice ale zonei noastre: Mănăstirea Brazi, care are un paraclis subteran unic în România, Schitul Ioan Botezătorul și beciurile orașului Panciu, vestite în toată Europa. Acesta a fost, inițial, scopul nostru, dar am realizat că, pentru a dezvolta zona de servicii turistice, în oraș este nevoie de mai mult. Prin urmare, am gândit un proiect mult mai amplu, mai complex, care are mai multe componente. Vorbim aici de componenta de promovare a obiectivelor turistice, dar și de componenta de studiu, cea care vizează realizarea unei strategii de marketing a cărei menire va fi aceea de a oferi acele soluții necesare dezvoltării durabile a serviciilor turistice. Åžtim că acesta este un scop ambițios, dar este singura soluție de a identifica acel drum spre care să ne îndreptăm spre viitor.”, a precizat edilul.
Ion Petre a mai spus că „Primăria are un rol important de jucat în chestiunea legată de stimularea apariției serviciilor turistice în localitate” și că una dintre principalele direcții urmărite de administrația locală este aceea „de a intensifica dialogul cu oamenii de afaceri din oraș, cu posibili investitori,  fiindcă este important pentru mediul de afaceri să știe care sunt proiectele noastre și care sunt direcțiile strategice de dezvoltare ale orașului”.

Hramul Mănăstirii Brazi, promovat pe internet

Managerul de proiect, viceprimarul Iulian Nica, a anunțat că primele evenimente care vor fi organizate în cadrul obiectivului „Tradiție și spiritualitate pănceană” sunt cele legate de sărbătoarea dedicată Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie al II-lea de la Mănăstirea Brazi, ale cărui moaște sunt depuse în Paraclisul lăcașului de cult. El a mai precizat că, promovarea lor va consta într-o campanie online, prin intermediul site-ului www.panciuturistic.ro, una de difuzare de fluturași și afișe, precum și în realizarea unor acțiuni la Mănstirea Brazi, cu ocazia hramului din data de 22 septembrie.
Iulian Nica a vorbit despre „Concursul Interjudețean Teodosie al II-lea de la Mănăstirea Brazi”, organizat în perioada 22-24 septembrie, care va include workshopuri realizate de către elevi, despre expoziția de icoane realizată în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vrancea și cea cu fotografii reprezentative din istoria recentă a Mănăstirii Brazi, precum și despre seara literar-artistică în viziunea trupei de teatru „Wannabes”. Proiectul supus atenției reprezentanților presei nu este singurul implementat în această perioadă la Panciu. Primarul Petre a amintit despre investițiile care vizează reabilitarea infrastructurii, extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a canalizării orașului, dar despre cele care au ca obiectiv reabilitarea zonelor dintre blocuri. „Toate aceste proiecte au ca finalitate creșterea calității vieții cetățenilor din oraș, dar și stimularea apariției de noi servicii în cadrul comunității noastre. Proiectul «Tradiție și spiritualitate pănceană” este o provocare pe care noi, Primăria Panciu, o lansăm pentru toți cei care vor fi tentați să viziteze locurile pe care noi le considerăm speciale”, a mai spus Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here