Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Regim alimentar penru artroză


Persoanele diagnosticate cu artroză primesc această veste ca pe un fulger, deoarece este binecunoscut faptul că această boală devine, odată cu trecerea timpului, din ce în ce mai dureroasă, iar din nefericire medicina nu a găsit deocamdată niciun fel de tratament, care să o vindece complet. Pe lângă tratamentele specificate de către medici trebuie să ținem cont și de următoarele trei aspecte: reducerea greutății, antrenarea musculaturii coapselor și purtarea pantofilor cu talpă din cauciuc.
Ameliorarea bolii sau stagnarea ei cere un anumit efort și o disciplină riguroasă din partea pacientului în primul rând în ceea ce privește alimentația. Un efect benefic are gelatină, dacă este consumată zilnic. Această se găsește în farmacii sub diferite forme. Studiile cercetătorilor arată că gelatina alină durerile și este un bun antiinflamator, încetinind considerabil procesul degenerativ. În gelatină se află substanțe precum aminoacizi, Hidroxiprolina s.a. Acestea  eliberează substanțe de bază din care se formează colagenul din cartilaje. Zilnic trebuie consumați cel puțin 2 l de apă sau de ceai, iar consumul de cafea sau ceai negru trebuie redus cât mai mult. Alimentele care provin de la animale, cu precădere carnea roșie, conțin Arahidonic, de aceea indicat este ca legumele să reprezinte baza alimentației, a meniurilor zilnice. Carnea de porc ar trebui să dispară complet, însă carnea de vită este tolerată de maxim 2 ori pe săptămână. 
În principiu trebuie să se pună accent pe un stil de viață vegetarian, care să conțină pe lângă multe legume și fructe, produse din făină integrală sau alac. De asemenea, chiar și zahărul industrial, deci cel alb, produce acizi în corp și ar trebui înlocuit.
Cartofii, orezul și alacul sunt foarte sănătoase. Grăsimile animale – margarină, unt, smântână – ar trebui înlocuite cu grăsimile vegetale, precum uleiul de măsline, cel de floarea soarelui sau de rapiță. În cazul legumelor și fructelor este permis aproape orice. Totuși există câteva care sunt interzise din cauza acizilor care fac foarte rău în cazul artrozei: căpșunii, din păcate și sparanghelul și roșiile, castraveții, nucile. Alcoolul, în orice formă a lui, este interzis deoarece distruge vitaminele din organism. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?