Un om de știință din Hawaii a realizat imagini uimitoare ale alimentelor și băuturilor pe care le consumăm zilnic, cu ajutorul unui microscop 3D.
Gary Greenberg, în vârstă de 67 de ani, a mărit probele din alimente și băuturi de până la 300 de ori, cu ajutorul unui microscop 3D construit chiar de el. „Miscroscopul este o unealtă puternică pentru explorarea atât a științei, cât și a artei. Nu obosesc niciodată să privesc obiecte la microscop și de fiecare dacă când văd o probă nouă, am o surpriză plăcută”, spune cercetătorul.
Gary Greenberg consideră că privitul prin microscop este unul dintre modurile prin care se pot dezvălui secretele naturii. „Una dintre imaginile mele preferate este cea a unei semințe care iese din mijlocul unui castravete. Este neașteptată, delicată, plină de viață și mișcare”, spune Gary Greenberg.
Greenberg spune că primește adesea mostre de la cercetători din întreaga lume, care vor să afle cum arată alimentele sau chiar florile prin microscopul 3D, însă reacția oamenilor este cea care îl încântă cel mai mult.