IMM-urile acuză controalele „în haită“

1
589


Micii patroni acuză controalele „în haită” făcute de inspectorii de muncă vrânceni în ultimele trei luni. După modificarea Codului Muncii, patronii au devenit ținta inspectorilor de muncă, fiind verificați cu jandarmi, polițiști, comisari de la Garda Financiară. Practic, patronii au devenit potențiali infractori doar pentru că derulează o mică afacere și plătesc taxe și impozite bugetului de stat.
Acuzațiile micilor oameni de afaceri au fost lansate la ședința Comisiei de Dialog Social organizată, ieri, la Prefectură. Președintele Patronatului IMM din Vrancea, Ion Roman, a afirmat că, în ultimele trei luni, „dacă citești presa ai impresia că se fac mai multe controale de la ITM decât se muncește”. „Este nevoie de mai multă consiliere pentru agenții economici. Să nu se mai facă controale în haită. Găsiți o modalitate mai elegantă de a realiza controalele”, a cerut reprezentantul IMM-urilor. El a arătat că au fost reclamații din partea agenților economici referitoare la modul în care au fost efectuate controalele, respectiv muncitori scoși de la mașina de cusut și puși să scrie declarații. În replică, Eliza Botezatu, inspectorul șef al ITM Vrancea, a încercat să se justifice spunând că toate verificările se fac în conformitate cu prevederile legale, iar în controalele din ultimele luni au fost cooptați și reprezentanți de la Poliție, Jandarmerie, Garda Financiară.
În aceeași ședință s-a discutat și situația de la AJOFM Vrancea, unde nu au mai fost organizate ședințe ale Consiliului Consultativ pentru ultimele două luni. Motivul îl constituie lipsa de fonduri deoarece fiecare membru trebuie să primească o in-demnizație de 10% din salariul directorului instituției. Abia ieri, la inițiativa reprezentanților patronatelor vrâncene, conducerea instituției a anunțat că va pro-pune organizarea de ședințe fără acordarea de indemnizații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here