Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Pensionară tâlhărită în propria locuinţă, de un tânăr de 16 ani


Un băiat de numai 16 ani a ajuns să fie arestat preventiv, după ce a tâlhărit o pensionară, chiar în locuința acesteia. Femeia îl primise în casă pe tânăr pentru că acesta îi ceruse un pahar cu apă. Cu numai 20 de minute înainte de vizita băiatului, bătrâna luase pensia, iar banii se aflau pe masa din bucătărie. Vâzând banii, tânărul i-a luat, apoi a lovit-o pe bătrână cu un pumn în plină figură, după care a fugit. Oamenii legii atrag atenția cetățenilor asupra hoților din locuințe, care sunt cei mai inteligenți infractori.

Un băiat de 16 ani, din Odobești, a fost arestat preventiv după ce tâlhărit o bătrână, în propria sa locuință. D. I. F. a primit mandat de arestare preventivă pentru 19 zile, după ce procurorii au cerut ca acesta să rămână la dispoziția organelor de anchetă, din cauza gravității faptei comise.
Fapta a avut loc luni. Maria T., de 78 de ani, din Focșani, abia primise pensia, în jurul orelor 11.40. Poștașul i-a adus cei 2.224 de lei și femeia i-a lăsat pe masa din bucătărie. După circa 20 de minute, la locuința Mariei s-a prezentat un tânăr pe care nu-l cunoștea și care i-a cerut un pahar cu apă. Pensionara l-a invitat în casă. În momentul în care tânărul a văzut banii pe masă, a luat 1.009 lei și a dat să fugă. Cum femeia i-a ieșit în față, acesta a lovit-o cu pumnul, după care a fugit. Polițiștii au întocmit un cerc de suspecți și în urma cercetărilor pe care le-au efectuat, l-au identificat două zile mai târziu, respectiv miercuri, pe principalul suspect al infrac-țiunii de tâlhărie, respectiv D. I. F., din Odobești. După ce a fost, inițial, reținut pe bază de ordonanță, procurorii l-au dus în fața unui judecător și au cerut ca minorul să fie arestat preventiv. Acesta a primit mandat pentru 19 zile, dar poate ataca hotărârea cu recurs.

Hoții din locuințe, infractori inteligenți

Polițiștii avertizează pesoanele care primesc străini în locuință să aibă grijă, mai ales că hoții din locuințe acționează în special la pont sau după o documentare temeinică. Oamenii legii îi cataloghează pe hoții din locuințe ca făcând parte din categoria infractorilor inteligenți. Naivitatea și credulitatea cetățenilor, dar în special a persoanelor aflate la vârsta a treia sau neluarea măsurilor de siguranță asupra bunurilor sunt principalele cauze care favorizează furturile din locuințe. Obiectele mici și de valoare sunt cele mai râvnite de hoți în ultima perioadă. Pentru că trebuie să fie foarte rapizi, ei nu au timp să care un televizor sau alte electrocasnice mari. Bijuteriile, tablourile, ceasurile, sumele de bani găsite în locuințe și în unele cazuri laptopuri, iPad-uri, telefoane mobile fac parte din categoria obiectelor vizate de infractori. Aceste bunuri sunt foarte repede valorificate. De obicei ajung la casele de amanet, în general departe de zona în care s-a comis fapta.

Banii obținuți se împart între membrii grupului

Polițiștii îi sfătuiesc pe vrânceni să nu păstreze în casă lucrurile de valoare atunci când sunt plecați o lungă perioadă de timp și nici să se încreadă în comis-voiajorii care încearcă să vândă bunuri, cum ar fi perdele, detergenți sau alte bunuri. Aceștia pot distrage atenția celor cu care stau de vorbă pentru a observa bunurile din locuință sau pentru a sustrage obiecte din casă. Cel mai bine ar fi ca pe perioada în care se pleacă în concediu, un vecin de încredere sau o rudă să supravegheze locuința. Chiar dacă sunteți acasă, e nevoie să țineți ușa încuiată. Hoților nu le ia mult timp să ajungă la bunurile de valoare din locuință.
Åži copiii trebuie instruiți cu privire la hoți și să nu le dea crezare celor care se dau colegi de serviciu sau prieteni cu părinții, pentru că în spatele acestor persoane se pot ascunde persoane rău intenționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?