Cunoaștem proprietățile curative ale multor fructe și legume și asemănarea dintre forma lor și organele cărora le sunt benefice este uimitoare. Făcând parte din dieta noastră zilnică acestea ne feresc de afecțiuni grave și ne ajută să luptăm sănătos împotriva stresului cotidian de care oricât am dori, nu putem scăpa. Dacă ar fi să ana-lizăm forma multor fructe sau legume cu proprietăți curative, ne-am da seama cu ușurință că acestea seamănă foarte bine cu organele pentru care s-au dovedit a fi benefice.
Un morcov tăiat rondele seamănă cu ochiul uman. Dacă vă uitați cu atenție puteți observa o asemănare colosală între această legumă și ochiul nostru. Pupila, irisul și liniile radiale sunt redate de structura morcovului în detalii fine. Åtiința a demonstrat că morcovii contribuie semnificativ la mărirea fluxului sangvin și îmbunătățirea vederii. Roșia, tăiată la fel ca morcovul, are patru camere și culoarea putem să o intuim după numele pe care îl are. Inima este roșie și la fel ca leguma de care vorbim are patru camere.
Cercetările specialiștilor ne arată că aceasta este într-adevăr sănătoasă pentru inimă și sânge. Strugurii au și ei forma unei inimi. Fiecare bobiță susținută de ciorchine arată ca o celulă din sânge și la fel ca roșia, știința ne spune că și ei sunt benefici pentru inimă, având proprietăți revita-lizante și pentru sânge. Nuca arată ca un creier în miniatură, cu emisfera dreaptă și cea stânga, creierul mare deasupra și cerebelul în interior.
Chiar și cutele sau încrețiturile miezului seamănă cu cortexul. La fel ca în celelalte cazuri știm de la cercetători că nucile ajută la dezvoltarea transmițătorilor neuronali, aceștia ajutând la o bună funcționare a creierului. Fasolea ajută la îmbunătățirea funcțiilor rinichilor, iar boabele seamănă foarte bine cu forma rinichilor. Å¢elina, rubarba și multe alte plante asemănătoare cu acestea au un aspect identic cu cel al oaselor. Alimentele din această categorie au proprietatea de a întări sistemul osos. Oasele sunt alcătuite din 23% sodiu. Aceste legume sunt și ele bogate în aceeași substanță, tot într-un procent de 23%.
Dacă dieta dumneavoastră nu conține destul sodiu, acesta este extras din oase, slăbindu-le. Fructele de avocado și perele sunt menite să îmbunătățească sănătatea uterului și cervixului femeii.
Potrivit studiilor femeile care consumă un fruct de avocado pe săptămână sunt ferite de cancerul cervical. Totodată activitatea hormonală este echilibrată având o dietă în care includeți un avocado pe săptămână. Cartofii dulci au forma pancreasului .
Aceștia chiar au capacitatea de a îmbunătăți indexul glicemic al celor care suferă de diabet. Ceapa seamănă cu celulele din organismul nostru. Cercetările au demonstrat că substanțele conținute de aceasta ajută la curățarea corpului de deșeuri. Forțându-ne să plângem, ajută și la curățarea straturilor epiteliale ale ochilor.