Reprezentanții Salvamont Vrancea au finalizat acțiunea de marcare a 9 din cele 14 trasee turistice existente pe teritoriul județului. Traseele au fost înființate în urmă cu mai bine de 20 de ani, iar de atunci și până acum marcajele nu au mai fost refăcute. Acțiunea a fost organizată de reprezentanții Salvamont Vrancea, cu sprijinul președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan. De asemenea, reprezentanții Salvamont au primit ajutor și din partea lui Ion Militaru, șeful Parcului Natural Putna, din partea Asociației Aeco Galați, reprezentată de Marian Anghel, și de Asociația Montana Carpați, reprezentată de Marius Adrian Coviltir. Totodată, la activitatea de marcare a traseelor turistice au participat și voluntari de la Focșani, Galați, Deva, București, Piatra Neamț, Sfântu Gheorghe, Iași și membri ai site-ului Carpați.
Pentru această activitate s-au primit sponsorizări, care au constat în materialele necesare, din partea Bricostore, Gerconf și Vaspet Jorăști. Åeful Salvamont Vrancea, Adrian Vrabie, a precizat că au fost marcate nouă din cele 14 trasee și că următoarele 5 ar putea fi marcate anul acesta sau cel târziu anul viitor.
Acum, după marcarea traseelor, turiștii nu vor mai avea probleme când se vor aventura în drumeții. Luna trecută, două grupuri de turiști s-au rătăcit în munții Vrancei, în zona Cheile Tișiței din Parcul Natural Putna și la Herăstrău, zona Dealul Negru. În zona Herăstrău, s-a rătăcit un grup de turiști cehi, care a rămas blocat cu tot cu autoturism pe un drum de munte. Cehii au fost găsiți de un reprezentant al Salvamont Vrancea, care cunoștea foarte bine zona, și i-a ajutat pe turiști să-și repare mașina, după care i-a scos din locul în care se rătăciseră. Cel de-al doilea grup de rătăciți era format din patru tineri, două fete și doi băieți, din Constanța, care s-au rătăcit în zona Cheile Tișiței din Lepșa.