Energia este necesară pentru a supraviețui. De aceea, creșterea energiei se poate face prin mai multe moduri, printre care se regăsește și utilizarea plantelor aromatice. Cercetătorii au demonstrat că plantele aromatice au rolul de a ajuta circulația și contribuie la o bună funcționare a creierului.
Anumite plante, precum ginsengul sau ginkgo biloba, sunt deosebit de eficiente din punct de vedere energetic, ajutând la creșterea acesteia.
Printre plantele care cresc nivelul de energie se numără următoarele:
– ginkgo biloba – crește fluxul de sânge la nivelul creierului. Se crede, de asemenea, că aceasta atenuează depresia. Pentru obținerea unor rezultate bune se ia ginkgo biloba zilnic, pe o perioadă de cel puțin 2 săptămâni.
– ginseng siberian – stimulează sistemul nostru imunitar și apără organismul împotriva infecțiilor. Ginsengul nu trebuie întrebuințat de către persoanele cu hipertensiune arterială, probleme cardiace ori hipoglicemie, deoarece acesta le poate intensifica aceste tulburări. În cazul în care vă confruntați cu o pierdere de energie, aceasta poate fi considerată un simptom și nu o tulburare. Este, bineînțeles, important să vă consultați medicul dumneavoastră pentru a afla exact cauza lipsei de energie. Remediile din plante pot oferi eficiență în oferirea unui impuls de energie. În plus, exercițiile reprezintă un punct important în ceea ce privește reducerea oboselii. Încercați să faceți exerciții de 3-4 ori pe săptămână, câte 20-30 de minute pe zi.
Meditația și relaxarea pot fi mijloace prin care putem combate stresul și impulsiona energia. La fel, alimentația – parte constituentă în aportul energetic – trebuie să constea în alimente sănătoase, cu valori nutritive mari și un nivel de calitate crescut. Se recomandă gustări pe parcursul zilei, care să conțină migdale, pentru a reduce pofta de mâncare existentă și a crește energia. Este bine să consumați afine și portocale, fructe care fortifică sistemul imunitar și cresc energia.
Spanacul și alte legume cu frunze verzi au rolul de a lupta cu bolile, precum cancerul. Consumul de ceai verde este necesar pentru creșterea de energie, reprezentând o alternativă mai bună și mai sănătoasă decât cafeaua. Se recomandă și somonul, deoarece conține o doză mare de grăsimi sănătoase. Gătitul folosind uleiul de măsline este la fel de esențial. Astfel, echilibrarea corectă a dietei noastre este responsabilă pentru obținerea unui nivel optim de energie.